Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas pajrecept Okategoriserade

Mördegsinbakad äppelpaj

65 röster
mördegsinbakadäppelpaj11 mördegsinbakadäppelpaj16 mördegsinbakadäppelpaj14 Snabbaste äppelpajen med en god mördeg som blir både knaprig och spröd under gräddningen. En lyxig, storfavorit som är enkel och går fort att baka. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma vilket gör att man kan bjuda på fika när man får oväntat besök eller blir sugen. Tips! Den hackade sötmandeln på toppen ger en god, knaprig smak. Det går bra att byta ut de mot hasselnötter, hackade solroskärnor eller pärlsocker. [caption id="attachment_43730" align="" width="215"]Ljuvligt god, smulig äppel- & chokladpaj – klicka här för recept! Ljuvligt god, smulig äppel- & chokladpaj – klicka här för recept![/caption]

Mördegsinbakad äppelpaj

6–8 bitar Mördeg 100 g smör, rumsvarmt 2 msk strösocker 1 nypa salt 2 ¼ dl vetemjöl Fyllning 2 äpplen 1–2 msk strösocker  kanel Garnering 20 g sötmandel, hackad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg. 2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 3–4 mm tunn på ett bakplåtspapper. 3. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. 4. Lägg äppelklyftorna i en tät rad i mitten på degen. 5. Strö strösocker och kanel över äpplena. 6. Vik högra kanten över äpplena (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det så går degen inte sönder så lätt). 7. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det). 8. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln. 9. Gräddan pajen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna på plåten. Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. [caption id="attachment_43710" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.[/caption] [caption id="attachment_43711" align="" width="860"]2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 3–4 mm tunn på ett bakplåtspapper. 2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 3–4 mm tunn på ett bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_43712" align="" width="860"]3. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. 3. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.[/caption] [caption id="attachment_43713" align="" width="860"]4. Lägg äppelklyftorna i en tät rad i mitten på degen. 4. Lägg äppelklyftorna i en tät rad i mitten på degen.[/caption] [caption id="attachment_43714" align="" width="860"]5. Strö strösocker och kanel över äpplena. 5. Strö strösocker och kanel över äpplena.[/caption] [caption id="attachment_43715" align="" width="860"]6. Vik högra kanten över äpplena (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det så går degen inte sönder så lätt). 6. Vik högra kanten över äpplena (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det så går degen inte sönder så lätt).[/caption] [caption id="attachment_43716" align="" width="860"]7. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det). 7. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det).[/caption] [caption id="attachment_43717" align="" width="860"]8. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln. 8. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln.[/caption] [caption id="attachment_43718" align="" width="860"]10. Gräddan kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna på plåten. Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. 9. Gräddan pajen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna på plåten. Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass.[/caption] mördegsinbakadäppelpaj15 mördegsinbakadäppelpaj12 mördegsinbakadäppelpaj10 mördegsinbakadäppelpaj13 mördegsinbakadäppelpajutvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segmjuk äppelkaka

Det enklaste är ofta det godaste! Denna kaka är ett bevis på detta!

0

Lindas 5 favoriter…

Kul lista! Kladdkaka eller sockerkaka…

0

Knådfri formfranska

Brödet jäser bara en gång i formen och behöver inte knådas. Enkelt och smidigt!

0

Kesofrölimpa utan mjöl

Mycket god, glutenfri limpa fylld med nyttiga frön och Keso. Ett lättbakat bröd som inte behöver jäsa.

0

Mjölfria Kesotekakor

Nyttiga, lättgjorda Kesobröd som inte behöver jäsa! Innehåller 5 ingredienser.

0

Kokostoscakladdkaka

Drömgod chokladkladdkaka med ett täcke av ljuvlig kokostosca!

0

Hallonmousse

En riktigt drömdessert som är mycket enkel att göra!

0

Bananpannkakor

Nyttiga, lättgjorda pannkakor med bara 2 ingredienser! Supergoda & mättande!

0

Bountykärleksmums

En obeskrivbar, galet god kaka! Den här måste ni alla baka – ren KÄRLEK!

0

Chokladmaränger

Spröda, maffiga, extra goda maränger med choklad i. Lyxiga!

0

Energibröd som inte behöver jäsa

Mättande, lättbakat energibröd fylld med nyttiga fröer.

0