År: 2017
Bananpannkaka
Mycket lättgjorda pannkakor gjorda av bara banan och ägg. De är både mättande och underbart goda! Tillsätt gärna lite salt i smeten. Det förhöjer smaken. Servera gärna pannkakorna med mosade bär. Bananpannkaka 1 banan 2 ägg (ev. en nypa salt) GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram banan och ägg. Mosa bananen i en djup tallrik. 3. Tillsätt äggen och …
Hastbullar
LJUVLIGA HASTBULLAR MED KANELGÖMMA Underbart goda, snabbgjorda kanelbullar gjorda med bakpulver och därför behöver de inte jäsa. De blir oerhört saftiga och mjuka. Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen, men självklart kan man byta ut det mot t ex Nutella, vaniljkräm eller en klick sylt. De är klara på mindre än 30 min. Hastbullar Ca …
Sockerkaka
Härliga sockerkaka! Lättgjord, klassisk sockerkaka som alltid är uppskattad. Sockerkakor borde bakas oftare eftersom de är så gudomligt goda! Sockerkaka ca 12 bitar 2 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 75 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i …
4 tårtbottnar
4 ljuvliga tårtbottnar Här har jag samlat 4 favorittårtbottnar som jag varmt rekommenderar. De kan alla användas med valfri fyllning. Om du vill ha tips på olika fyllningar kan du kolla runt bland mina tårtrecept här! Använd vilken tårtfyllning du vill! Här finns tips på goda tårtfyllningar! 1. En klassisk kladdkaka är en fantastiskt god botten …
Nötmarängbottnar
Frasiga och lite segmjuka nötmaränbottnar som kan fyllas med valfri fyllning. Ljuvligt goda! Om man inte vill ha choklad på bottnarna kan man strunta i det, men jag tycker det är väldigt gott och gör att bottnarna håller sig fräscha längre eftersom fyllningen inte blöter ner bottnarna. Nötmarängbottnar 3 st 200 g hasselnötter 6 äggvitor 3 dl …
Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas?
Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas? Svar: Ja, vissa vitaminer är känsliga för värme och vitaminer och mineraler kan urlakas i det kokande vattnet. Potatis förlorar ungefär 20 procent av C-vitaminen. Det är bäst att koka potatisen med skal på för då försvinner mindre vitaminer. Dock blir det lättare att ta upp andra näringsämnen som till …