Magiskt god chokladsockerkaka! Den är oerhört saftig och innehåller läckra, hackade chokladbitar i smeten.

Saftig chokladsockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
75 g mörk eller ljus choklad, finhackad (kan uteslutas)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en smet.

2. Rör sist i chokladbitarna (kan uteslutas, men gör kakan ännu godare).

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Bröa gärna formen med kokos, det är supergott och jag gjorde det!

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.