Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Kerstinkaka

Kerstinkaka – den är mycket lätt att baka och ingredienserna har man oftast hemma. Den är ljuvligt god och mycket populär. En klassiker som alltid är rätt att bjuda på – i alla sammanhang. Servera med färska bär och vaniljsås vid festligare tillfällen. Annars är den perfekt att njuta av precis som den är till en kopp fika. Kakan innehåller bara 5 ingredienser.

Kerstinkaka

Ca 12 bitar

125 g smör, smält
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Garnering
20 sötmandlar

1. Sätt ugnen 180 grader. Smält smöret och låt det svalna.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vetemjöl  och det smälta smöret. Rör om allt till en slät smet.

3. Häll smeten i smord och bröd springform, ca 24 cm i diameter.

4. Skär sötmandeln i halvor och lägg på dem försiktigt  på smeten.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25–28 min. Låt den svalna i formen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pensionärskaka

Pensionärskaka, Sverigekaka, ja kärt barn har många namn. Den är i alla fall den saftigaste, mjukaste kakan som finns med en ljuvlig vaniljsmörfyllning! En mycket lättgjord kaka som är lätt att lyckas med. Obs! Fyllningen ska vara lös och rinnig. PENSIONÄRSKAKA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 dl  vatten, …

0

Bevara frukt och bär längre med infrysning

Bevara frukt och bär längre med infrysning Frukt och bär som förvaras i rumstemperatur förlorar vätska snabbare efter som den dunstar genom skalet. De drabbas av uttorkning vilket gör att frukten blir mindre saftig samt att texturen och konsistensen blir trist. Man förlänger saftigheten i frukten och bären genom att förvara dem i kylen. Men om man …

0

Därför ska man förvara frukt, bär & grönsaker i kylen

Förvara frukt, bär och grönsaker i kylen (eller svalen) Frukt, bär och grönsaker innehåller mellan 79 och 95 procent vatten. För att behålla kvaliteten är det angeläget att behålla så stor mängd vatten som möjligt i produkterna. När de ligger i rumstemperatur drabbas frukterna, bären och grönsakerna snabbare av uttorkning eftersom vätskan lättare dunstar genom …

0

Kanelbullekladdkaka i långpanna

Kanelbullekladdkakan med pärlsocker på toppen som knastrar mellan tänderna är magiskt gott! En stor favorit! När jag bjöd på denna på min sons fotbollsavslutning var det flera av barnen som sade att det var den godaste kakan de någonsin ätit. 🙂 KANELBULLEKLADDKAKA 20–24 bitar 400 g smör 6 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk kanel 1 krm salt 5 dl vetemjöl 6 …

0

Kärleksmumskladdkaka med strössel

Kladdkaka + kärleksmums + strössel = för gott för att vara sant! En riktigt läcker chokladkladdkaka med underbar glasyr, samma som man brukar ha på kärleksmums. Detta är toppat med strössel som knastrar härligt mellan tänderna. Kärleksmumskladdkaka med strössel Ca 12 bitar 150 g smör 1 krm salt 3 dl strösocker 2 msk kakao 1 …

0

Så kokar man potatis

Så kokar man potatis: 1. Välj jämnstora potatisar eller dela dem till samma storlek. 2. Koka upp vatten med ca 2 tsk salt per liter vatten. (läs mer här!) 3. Lägg i potatisen, vattnet ska precis bara täcka potatisen. 4. Ge potatisen ett snabbt uppkok och sjud sedan under lock. 5. Avsluta kokningen då rätt innertemperatur nåtts, använd …

0

Ska potatisen läggas i kallt vatten i kastrullen eller när vattnet börjat koka?

Ska potatisen läggas i kallt vatten i kastrullen eller när vattnet börjat koka? Svar: För att bevara C-vitaminhalten i potatisen bör temperaturen i potatisen snabbt passera 40–60 grader. På så sätt minskar risken för nedbrytning av C-vitaminen. Därför ska man lägga ner potatisen i kokande vatten. Om den tillagas för länge på låg värme kan näringen …

0

Hastbullar med vaniljkräm

Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller vaniljkräm och är makalöst goda! De är klara på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt och bra! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! Tips! …

0

Varför är ägg bruna eller vita?

Varför är ägg bruna eller vita? Svar: Vita ägg kommer oftast från vita hönor och bruna ägg kommer för det mesta från bruna hönor (det kan finnas undantag). Ca 95 % av alla svenska ägg är vita och ca 5 % är bruna.  Hönorna har en körtel som innehåller ett sekret som färgar ägg­skalet i slutet, när …

0

Tårtbotten

Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron. För att lyckas med tårtbotten är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen. Tårtbotten – grundrecept Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl vatten, kokhett 3 dl vetemjöl …

0

Långpannebröd

Enkla långpannebröd som är oerhört goda och saftiga! Degen trycks bara ut på en plåt. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha ett mer fiberrikt bröd. LÅNGPANNEBRÖD Ca 16 st 25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 2 msk rapsolja 13–14 dl vetemjöl Garnering mjölk (vatten …

0

Sverigekaka

Sverigekakan är den mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan! Den här måste ni baka, såååå god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. Sverigekaka Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x