Bloggar Lindas Bakskola Lindas semlor Okategoriserade

Semmelwraps

semmelwraps7 semmelwraps12 SEMMELWRAPS Den klassiska semlan har fått en konkurrent och det är denna nyskapade semmelwrap. Jag tycker den är fantastiskt god. Egentligen är det samma ingredienser som i vanliga semlor men grädden & mandelmassan är inlindad i ett tunt, luftigt, läckert wrapsbröd istället. [caption id="attachment_56300" align="" width="319"]Extra fluffiga, läckra semlor – klicka på bilden för recept! Extra fluffiga, läckra semlor – klicka på bilden för recept![/caption] [caption id="attachment_56301" align="" width="327"]semmeltårta Superläcker semmeltårta – klicka på bilden för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Semmelwraps

Ca 12 st 25 g jäst 2 ½ dl mjölk, fingervarm ½ tsk kardemummakärnor, mortlade ¾ dl strösocker 1 nypa salt 50 g smör, rumsvarmt 6–7 dl vetemjöl Fyllning 300 g mandelmassa 1 dl mjölk 5–6 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 12 bitar. 3. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2 mm tunna. 4. Lägg dem på plåtar (två och två) med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. De ska vara bleka och inte gräddas för hårt för då blir de hårda. Lägg dem på hög på en tallrik. Låt dem svalna inlindade i en handduk. 5. Fyllning: Mosa mandelmassan ihop med mjölken till en krämig massa. 6. Vispa grädden fluffig. 7. Bred ut mandelmassa på rundlarna och spritsa på grädde. Vik först upp bottnen en bit upp över grädden. Vik därefter in kanterna mot mitten. Vira gärna en bit bakplåtspapper runt wrapsen och knyt ett snöre runt så den håller ihop. [caption id="attachment_56284" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_56285" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 12 bitar. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 12 bitar.[/caption] [caption id="attachment_56286" align="" width="860"]3. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2 mm tunna. 3. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2 mm tunna.[/caption] [caption id="attachment_56287" align="" width="860"]4. Lägg dem på plåtar (två och två) med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. 4. Lägg dem på plåtar (två och två) med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.[/caption] [caption id="attachment_56288" align="" width="860"]5. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. De ska vara bleka och inte gräddas för hårt för då blir de hårda. Lägg dem på hög på en tallrik. Låt dem svalna inlindade i en handduk. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. De ska vara bleka och inte gräddas för hårt för då blir de hårda. Lägg dem på hög på en tallrik. Låt dem svalna inlindade i en handduk.[/caption] semmelwraps6 [caption id="attachment_56293" align="" width="860"]semmelwraps8 5. Fyllning: Mosa mandelmassan ihop med mjölken till en krämig massa. 6. Vispa grädden fluffig. 7. Bred ut mandelmassa på rundlarna och spritsa på grädde. Vik först upp bottnen en bit upp över grädden. Vik därefter in kanterna mot mitten. Vira gärna en bit bakplåtspapper runt wrapsen och knyt ett snöre runt så den håller ihop.[/caption] semmelwraps11 semmelwraps9 semmelwraps10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bönsallad

Nyttig, mättande och proteinrik bönsallad! Passar bra till kyckling, lax, kött eller till lunch som den är.

0

3 populäraste recepten i januari

De 3 populäraste recepten 1:a veckan i januari 2017.

0

Potatis är en av de nyttigaste råvarorna!

Klicka på rubriken för att läsa varför! Källa: Livsmedelsverket.

0

Nyttig potatislimpa utan vetemjöl

Supersaftig limpa helt utan vetemjöl som inte behöver jäsa. Potatis är fiber- & vitaminrik vilket gör brödet ännu nyttigare!

0

Nyttig äppellimpa utan vetemjöl

Saftigt, lättbakat bröd som inte behöver inte jäsa. Rivna äpplen i degen gör det extra gott & saftigt!

0

Havregrynsmjöl

Så gör du nyttigt havregrynsmjöl. (Använd ren havre för garanterat glutenfritt).

0

Vinägrett med italiensk salladskrydda

FAVORITDRESSING! Klassisk salladsdressing smaksatt med Italiensk salladskrydda. Den passar att blandas med alla sorters sallader, grönsaker och salsor.

0

Frukostfrallor utan jäst

Saftiga, supergoda snabbfrallor som inte behöver jäsa. Baktid: 5 min + 12 min i ugn.

0

Mangosalsa

Nyttig, fruktig och frisk salsa med mango, basilika & grönsaker. Passar till kött, fisk, bönor och skaldjur.

0

Pulled pork fajitas

Festlig, lättlagad fajitas fylld med mör, saftig Pulled pork och grönsaker.

0

Pulled pork

Pulled pork är fantastiskt mört, smakrikt och saftigt kött. Det har en tradition från den amerikanska södern.

0

Pulled pork gryta

Extremt saftig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen, smaksatt med goda kryddor. Det som händer när pulled pork tillagas i väldigt låg temperatur är att fettet, alla ligament och kollagenet smälter vid ca 85–90 grader. Det gör köttet extremt saftigt.

0