SEMMELWRAPS Den klassiska semlan har fått en konkurrent och det är denna nyskapade semmelwrap. Jag tycker den är fantastiskt god. Egentligen är det samma ingredienser som i vanliga semlor men grädden & mandelmassan är inlindad i ett tunt, luftigt, läckert wrapsbröd istället.
[caption id="attachment_56300" align="" width="319"] Extra fluffiga, läckra semlor – klicka på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_56301" align="" width="327"] Superläcker semmeltårta – klicka på bilden för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)!
Semmelwraps
Ca 12 st25 g jäst2 ½ dl mjölk, fingervarm½ tsk kardemummakärnor, mortlade¾ dl strösocker1 nypa salt50 g smör, rumsvarmt6–7 dl vetemjölFyllning
300 g mandelmassa1 dl mjölk5–6 dl vispgräddeGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 12 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2 mm tunna.
4. Lägg dem på plåtar (två och två) med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. De ska vara bleka och inte gräddas för hårt för då blir de hårda. Lägg dem på hög på en tallrik. Låt dem svalna inlindade i en handduk.
5. Fyllning: Mosa mandelmassan ihop med mjölken till en krämig massa.
6. Vispa grädden fluffig.
7. Bred ut mandelmassa på rundlarna och spritsa på grädde. Vik först upp bottnen en bit upp över grädden. Vik därefter in kanterna mot mitten. Vira gärna en bit bakplåtspapper runt wrapsen och knyt ett snöre runt så den håller ihop.
[caption id="attachment_56284" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_56285" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 12 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_56286" align="" width="860"] 3. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 2 mm tunna.[/caption]
[caption id="attachment_56287" align="" width="860"] 4. Lägg dem på plåtar (två och två) med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.[/caption]
[caption id="attachment_56288" align="" width="860"] 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 3–5 min. De ska vara bleka och inte gräddas för hårt för då blir de hårda. Lägg dem på hög på en tallrik. Låt dem svalna inlindade i en handduk.[/caption]
[caption id="attachment_56293" align="" width="860"] 5. Fyllning: Mosa mandelmassan ihop med mjölken till en krämig massa. 6. Vispa grädden fluffig. 7. Bred ut mandelmassa på rundlarna och spritsa på grädde. Vik först upp bottnen en bit upp över grädden. Vik därefter in kanterna mot mitten. Vira gärna en bit bakplåtspapper runt wrapsen och knyt ett snöre runt så den håller ihop.[/caption]
Fluffiga, härliga semlor med ingredienser som bara kommer från växtriket. Frys in de bullar du inte gör semlor av och ta fram och gör i ordning dem med mandelmassa och grädde vid ett annat tillfälle. Tips! Om man vill att bullarna ska få lite extra färg kan man pensla dem med sockerblandning innan gräddning (strösocker …
FAVORITDRESSING! Klassisk salladsdressing smaksatt med Italiensk salladskrydda. Den passar att blandas med alla sorters sallader, grönsaker och salsor.
Extremt saftig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen, smaksatt med goda kryddor. Det som händer när pulled pork tillagas i väldigt låg temperatur är att fettet, alla ligament och kollagenet smälter vid ca 85–90 grader. Det gör köttet extremt saftigt.