Nyttig äppelkladdkaka helt utan mjöl eller smör. Den innehåller banan, ägg, rivet äpple & kanel och gräddas på bara en minut i mikron. Supergod och perfekt när man vill vara nyttig, men ändå njuta av något gott, som även mättar.
Nyttig äppelkladdkaka i mikron
1 banan (normalstor)
1 ägg
1 äpple
Garnering
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Bryt bananen i bitar och knäck ägget i en bunke.
2. Vispa ihop bananen och ägget till en slät smet med en elvisp.
3. Skala och riv äpplet.
4. Blanda ner det rivna äpplet i smeten.
5. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större).
6. Pudra kanel på smeten.
7. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i ca 1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen.