Påskens godaste citronsaffranpaj! Citron + saffran är magiskt gott, en fantastiskt god kombination som gör den här pajen till påskens godaste! Den består av en frasig pajbotten, kardemummakärnor och en krämig citronsaffrankräm. Kardemumman i pajen gör den extra smakrik och god!
Tävling!
Vinn 10 kryddburkar från Kockens (värde 250 kr per pris, 10 vinnare utses)! Gör så här för att tävla:* Vilket år grundades varumärket Kockens (svaret finns på Kockens.se)?* Vilket är ditt bästa påskbaktips?Skriv svaren på de två frågorna samt din mejladress i kommentarsfältet längst ner i detta blogginlägg Tävlingsperiod: 23/3–30/3.Tävlingsvillkor:https://bonniertidskrifter.se/om-oss/tavlingsvillkor/
Vinnarna kontaktas via mail och presenteras längst här i blogginlägget.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.Tips – dekorera med Kockens kryddor!
Pomeransskal, kanelstänger och stjärnanis är inte bara goda, smakrika kryddor som används i bakning och matlagning. De är även snygga och vackra att dekorera med. Lägg gärna några torkade kryddor på pajen!
Mer inspiration hittar du på kockens.se
Frasig citronsaffranpaj
Deg150 g smör, kylskåpskallt¾ dl strösocker4 dl vetemjöl 2 krm Kockens kardemummakärnorFyllning1 citron, saft & finrivet skal3 ägg4 dl vispgrädde1 påse Kockens saffran (0.5 gram)2 dl florsockerGarneringflorsockercitronskivorcitronmeliss
Kockens pomeransskal
Kockens stjärnanisGÖR SÅ HÄR1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.
2. Mortla kardemummakärnorna.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.
4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen.
5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.
6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.
7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.
8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.
9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering. Garnera gärna med torkade pomeransskal och stjärnanis.
[caption id="attachment_58401" align="alignnone" width="860"] 1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.[/caption]
[caption id="attachment_58403" align="alignnone" width="860"] 2. Mortla kardemummakärnorna.[/caption]
[caption id="attachment_58402" align="alignnone" width="860"] 3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.[/caption]
[caption id="attachment_58410" align="alignnone" width="860"] 4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen.[/caption]
[caption id="attachment_58406" align="alignnone" width="860"] 5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.[/caption]
[caption id="attachment_58404" align="alignnone" width="860"] 6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.[/caption]
[caption id="attachment_58405" align="alignnone" width="860"] 7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, Kockens saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_58407" align="alignnone" width="860"] 8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.[/caption]
[caption id="attachment_58408" align="alignnone" width="860"] 9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering.[/caption]
Det knäckiga täcket är knäckande gott. Det går bra att byta ut blåbären mot hallon, jordgubbar eller äpplen om man vill variera sig ibland. Servera gärna med en krämig vaniljsås. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka …
Sötsyrlig citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig vispgrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar! Citronpaj är galet gott, en perfekt dessert som dessutom är lätt att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här! CITRONPAJ Ca 12 bitar125 g smör3 …
Med bara 4 ingredienser i smeten bakar man enkelt denna drömgoda äppelkaka. Det behöver inte vara svårare än så här att slänga ihop en riktigt, riktigt god äppelkaka. Lindas enkla äppelkaka Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering 1–2 äpplen 2–3 tsk strösocker ½ …