Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas pajrecept Okategoriserade

Frasig citronsaffranpaj

citronsaffranpaj11 citronsaffranpaj14 Påskens godaste citronsaffranpaj! Citron + saffran är magiskt gott, en fantastiskt god kombination som gör den här pajen till påskens godaste! Den består av en frasig pajbotten, kardemummakärnor och en krämig citronsaffrankräm. Kardemumman i pajen gör den extra smakrik och god!

Tävling!

kockens Vinn 10 kryddburkar från Kockens (värde 250 kr per pris, 10 vinnare utses)! Gör så här för att tävla: * Vilket år grundades varumärket Kockens (svaret finns på Kockens.se)? * Vilket är ditt bästa påskbaktips? Skriv svaren på de två frågorna samt din mejladress i kommentarsfältet längst ner i detta blogginlägg  Tävlingsperiod: 23/3–30/3. Tävlingsvillkor: https://bonniertidskrifter.se/om-oss/tavlingsvillkor/ Vinnarna kontaktas via mail och presenteras längst här i blogginlägget. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tips – dekorera med Kockens kryddor! Pomeransskal, kanelstänger och stjärnanis är inte bara goda, smakrika kryddor som används i bakning och matlagning. De är även snygga och vackra att dekorera med. Lägg gärna några torkade kryddor på pajen! kockenskryddor Mer inspiration hittar du på kockens.se

Frasig citronsaffranpaj

Deg 150 g smör, kylskåpskallt ¾ dl strösocker 4 dl vetemjöl  2 krm Kockens kardemummakärnor Fyllning 1 citron, saft & finrivet skal 3 ägg 4 dl vispgrädde 1 påse Kockens saffran (0.5 gram) 2 dl florsocker Garnering florsocker citronskivor citronmeliss Kockens pomeransskal Kockens stjärnanis GÖR SÅ HÄR 1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min. 2. Mortla kardemummakärnorna. 3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.  Nagga bottnen med en gaffel. 4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen. 5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader. 6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft. 7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, saffran och florsocker till en jämn smet i en skål. 8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet. 9.  Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering. Garnera gärna med torkade pomeransskal och stjärnanis. [caption id="attachment_58401" align="alignnone" width="860"]1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min. 1. Deg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl och strösocker till en deg. Plasta in den och låt den vila i ca 20 min.[/caption] [caption id="attachment_58403" align="alignnone" width="860"]2. Mortla kardemummakärnorna. 2. Mortla kardemummakärnorna.[/caption] [caption id="attachment_58402" align="alignnone" width="860"]3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. 3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.[/caption] [caption id="attachment_58410" align="alignnone" width="860"]4. Strö kardemummakärnorna på pajbottnen. 4. Strö Kockens kardemummakärnor på pajbottnen.[/caption] [caption id="attachment_58406" align="alignnone" width="860"]5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader. 5. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.[/caption] [caption id="attachment_58404" align="alignnone" width="860"]6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft. 6. Fyllning: Riv citronskalet fint och pressa ur all saft.[/caption] [caption id="attachment_58405" align="alignnone" width="860"]7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, saffran och florsocker till en jämn smet i en skål. 7. Vispa ihop citronskal och citronsaft med ägg, vispgrädde, Kockens saffran och florsocker till en jämn smet i en skål.[/caption] [caption id="attachment_58407" align="alignnone" width="860"]8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet. 8. Ta ut pajbottnen ur ugnen och häll i citronfyllningen i pajskalet.[/caption] [caption id="attachment_58408" align="alignnone" width="860"]9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering. 9. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 25 min. Låt den kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 2 tim innan servering.[/caption] citronsaffranpaj10 citronsaffranpaj12 citronsaffranpaj16 citronsaffranpaj15 citronsaffranpaj13

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Drömgoda, saftiga vaniljbullar doppade i knastrigt strösocker.

0

Pizza i långpanna

Pizza i långpanna är lätt att göra och räcker till många!

0

Jordgubb- & hallonsmoothie

Svalkande, ljuvligt god & nyttig smoothie med jordgubbar, banan & hallon!

0

Play Doh lera

Mjuk, härlig Play Doh lera som är klar på 5–10 min!

0

Hembakade rågsiktskakor

Min sambo Micke har bakat dessa smarriga rågsiktskakor – bröden är hans specialitet!

0

Maräng-chokladmoussetårta hallon

Drömgod, lyxig chokladmoussetårta i tre lager, varav den understa är en marängbotten! Lätt att baka, utan ugn!

0

Hemgjord slime

Härlig, hemgjord Slime som är jätteenkel att göra själv! Innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma.

0

Vispa grädde utan visp

Så vispar du grädde blixtsnabbt utan visp!

0

Varma jordgubbar och kvarg

Frukost- & mellistips! Nyttigt, gott och mättande mellanmål/frukost!

0

Jordgubbsgrottor

Spröda, härliga syltkakor med jordgubbssylt.

0

Smartiessnittar

Knapriga godissnittar som är ljuvligt goda!

0