En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset!
CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON
12–14 bitar
10 dl havregryn
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
175 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl vatten
2 tandpetare
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
2. Forma 2 små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.