Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

Marängbotten

Hemgjord marängbotten är väldigt enkelt att göra. Man vispar ihop äggvitor och strösocker till en fluffig, vit, fast massa som man breder ut på en plåt och gräddar på låg värme i ugnen. Det är viktigt att ugnsvärmen inte är högre än 100 grader för då kommer bottnen få en ljusbrun färg. Om man har en slö elvisp som vispar långsamt kan det vara jobbigt att få marängen tillräckligt fluffig. Men med en starkt bra hushållsmaskin eller start elvisp är det inga problem.

Choklad på bottnen
Penslingen av choklad på bottnen gör jag av två anledningar. Den första är att det blir så himla gott med lite krispig, hård choklad. Men det bästa är att marängbottnen håller sig frasig längre. Den blöta grädden eller tårtfyllningen från gör inte bottnen fuktig och därmed håller den sig frasig mycket längre.

Här hittar du inspiration & recept på olika fyllningar och marängtårtor!

Marängbotten

3 äggvitor
2 dl strösocker

Till bottnen (kan uteslutas)
100 g choklad (mörk, ljus eller vit)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret, en deciliter i taget och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter, på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Låt den kallna på plåten. Öppna luckan snabbt ca 2 gånger under gräddningen för att släppa ut ånga.

4. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på marängbottnen. Låt chokladen stelna i kylen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas kanelgömma

Den här kanelgömman är en favorit! Kakan är riktigt, riktigt mjuk och härlig med smak av både kanel och kardemumma. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Jag älskar florsocker och har pudrat denna med florsocker, men det kan uteslutas om man vill. Lindas kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält …

0

Blåbärscheesecake

Läckraste blåbärscheesecaken jag bakat! Sååååå gudomligt god och läcker. Den här man kan man med stolthet bjuda på och det bästa av allt är att den är väldigt enkel att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) …

6

Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj som är godare än godast! En helt perfekt, lyxig bärpaj med en smulig botten och ett knäckigt täcke. Den är magiskt god! En riktig 10-poängare! Servera den med vaniljsås eller vaniljglass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Knäckig smulpaj Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar. Pajskal 240 g vetemjöl (4 dl) 150 g smör 90 …

0

Korvbröd utan jäst

Saftiga, ljuvligt goda korvbröd som inte behöver jäsa. Perfekt när man får för sig att grilla korv, men inte har några bröd. De här går blixtsnabbt att baka och är klara på ca en kvart. Dubbla ingredienserna om du vll ha fler korvbröd. Korvbröd utan jäst 10 st 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 …

0

Kanelgömma

Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält (låt det svalna) 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver …

3

Lättbakad filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa är lätt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov. Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lättbakad filmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk …

0

Tigerkaka

Tigerkaka är en ljuvligt god, läcker klassiker som består av både ljus och mörk smet i en härlig blandning. Det fina mönstret som bildas är olika varje gång, den ljusa och mörka smeten skapar magi! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram för mer inspiration – klicka på länken och sedan på FÖLJ: https://www.instagram.com/lindasbakskola/?hl=sv Tigerkaka Ca 12 bitar …

0

Marängchokladmoussetårta med jordgubbar

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Marängchokladmoussetårta med jordgubbar Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält Vit chokladmousse 3 dl vispgrädde …

0

Snabb köttfärspizza i långpanna

En snabbgjort pizzabotten som är gudomligt god och behöver inte jäsa. Den här pizzan är perfekt att slänga ihop en vardagkväll när man har bråttom eller när man har taco-, eller köttfärssåsrester. Bottnen är sååååå himla god! Använd vanlig köttfärs eller tacoköttfärs, men tänk på att den inte får vara för blöt för då blir bottnen …

0

Favoritchokladbollar

Dessa chokladbollar är riktiga favoriter! Sååååå grymt goda! Jag älskar kokos och tillsätter mycket kokos även i smeten. Självklart kan man minska på kokosmängden eller strunta i den helt om man inte är lika galen i kokos som mig. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Favoritchokladbollar 20–25 st beroende på storlek 5 dl havregryn 125 g smör, rumsvarmt 2 dl …

0

Guacamole

Guacamole, en grymt god, krämig avocadoröra med och vitlök att dippa nachos i. Eller som tillbehör till tacos, fajitas, en köttbit eller kyckling. Det är också fantastiskt gott och blanda ner en rejäl klick i en sallad. Guacamole passar till det mesta. Jag älskar Guacamole! Guacamole 3 avokado 1 liten tomat 1 vitlöksklyfta 1/2 gul …

0

Skumrutor

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola Skumrutor, kokosmums, mumsmums, gräddbullar… Ja, kärt barn har många namn. De här godisrutorna är i alla fall gudomligt goda och så himla lätta att göra . Ett perfekt, hemgjort godis som räcker till många! Skumrutor 16–20 st 4 ½ dl strösocker ¾ dl florsocker 1 äggvita 1 ½ dl vatten, kallt 1 ½ msk …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x