Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass.
Gör en banan till varje person!
Rostad banan med hallonsås
1 banan
1 msk hackad sötmandel
1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bananen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Mosa den med en gaffel.
2. Hacka sötmandel. Strö dem över bananen.
3. Rosta bananen i ugnen i 13–14 min, eller tills den får lite färg.
4. Mosa hallonen och ät dem som tillbehör. Servera gärna bananen med en klick vispgrädde eller glass om du vill lyxa till det.