Lyxig marängtårta fylld med läckerheter. T ex frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, chokladsås och strössel. Gudomligt gott, men kan även varieras efter egen smak.
Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Marängsvisstårta deluxe
Marängbotten
3 äggvitor
2 dl strösocker
Till bottnen
100 g choklad (mörk, ljus eller vit)
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl vaniljglass
3 bananer
25 maränger
4 dl vaniljglass
½ dl chokladsås
jordgubbar i valfri mängd
chokladströssel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret, en deciliter i taget och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
2. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter, på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
4. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på marängbottnen. Låt chokladen stelna i kylen.
5. Lägg ut hälften av bananerna på marängbottnen. Lägg ut ca 15 maränger.
6. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den på marängbottnen. Garnera med bananskivor, maränger, jordgubbar, glass och ringla över chokladsås. Strö sist över strössel.