En favoritkladdkaka med vit choklad i smeten. Den är magiskt god och mycket lätt att baka. Den sötsyrliga hallongrädden är ett perfekt tillbehör.
Vit chokladkladdkaka & hallongrädde
Ca 12 bitar
200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan rikligt med florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde blandad med hallonbitar.