Kerstinkaka – den är mycket lätt att baka och ingredienserna har man oftast hemma. Den är ljuvligt god och mycket populär. En klassiker som alltid är rätt att bjuda på – i alla sammanhang. Servera med färska bär och vaniljsås vid festligare tillfällen. Annars är den perfekt att njuta av precis som den är till en kopp fika. Kakan innehåller bara 5 ingredienser.
Kerstinkaka
Ca 12 bitar
125 g smör, smält
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garnering
20 sötmandlar
1. Sätt ugnen 180 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vetemjöl och det smälta smöret. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i smord och bröd springform, ca 24 cm i diameter.
4. Skär sötmandeln i halvor och lägg på dem försiktigt på smeten.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25–28 min. Låt den svalna i formen.