MIDSOMMARTÅRTA
12–15 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker
Vit chokladmousse
8 dl vispgrädde
300 g vit choklad, smält
2 äggulor
Fyllning & garnering
1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål)
200 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka eller plåt. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.
5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem på grädden.
6. Lägg på den andra bottnen ovanpå. Ringla smält choklad på marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut vispgrädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen.