Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

Midsommartårta

MIDSOMMARTÅRTA

12–15 bitar

Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker

Vit chokladmousse
8 dl vispgrädde
300 g vit choklad, smält
2 äggulor

Fyllning & garnering
1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål)
200 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.

3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka eller plåt. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.

5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem på grädden.

6. Lägg på den andra bottnen ovanpå. Ringla smält choklad på marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut vispgrädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Klassisk sockerkaka

  Klassisk sockerkaka Ca 12 bitar 2 ½ dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 50 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop …

0

Bananpannkaka

Mycket lättgjorda pannkakor gjorda av bara banan och ägg. De är både mättande och underbart goda! Tillsätt gärna lite salt i smeten. Det förhöjer smaken. Servera gärna pannkakorna med mosade bär. Bananpannkaka 1 banan 2 ägg (ev. en nypa salt) GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram banan och ägg. Mosa bananen i en djup tallrik. 3. Tillsätt äggen och …

0

Hastbullar

LJUVLIGA HASTBULLAR MED KANELGÖMMA Underbart goda, snabbgjorda kanelbullar gjorda med bakpulver och därför behöver de inte jäsa. De blir oerhört saftiga och mjuka. Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen, men självklart kan man byta ut det mot t ex Nutella, vaniljkräm eller en klick sylt. De är klara på mindre än 30 min. Hastbullar Ca …

3

Sockerkaka

Härliga sockerkaka! Lättgjord, klassisk sockerkaka som alltid är uppskattad. Sockerkakor borde bakas oftare eftersom de är så gudomligt goda! Sockerkaka ca 12 bitar 2 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 75 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i …

2

4 tårtbottnar

4 ljuvliga tårtbottnar Här har jag samlat 4 favorittårtbottnar som jag varmt rekommenderar. De kan alla användas med valfri fyllning. Om du vill ha tips på olika fyllningar kan du kolla runt bland mina tårtrecept här! Använd vilken tårtfyllning du vill! Här finns tips på goda tårtfyllningar!   1. En klassisk kladdkaka är en fantastiskt god botten …

0

Nötmarängbottnar

Frasiga och lite segmjuka nötmaränbottnar som kan fyllas med valfri fyllning. Ljuvligt goda! Om man inte vill ha choklad på bottnarna kan man strunta i det, men jag tycker det är väldigt gott och gör att bottnarna håller sig fräscha längre eftersom fyllningen inte blöter ner bottnarna. Nötmarängbottnar 3 st 200 g hasselnötter 6 äggvitor 3 dl …

0

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas?

Förlorar potatis och grönsaker näring när de kokas? Svar: Ja, vissa vitaminer är känsliga för värme och vitaminer och mineraler kan urlakas i det kokande vattnet. Potatis förlorar ungefär 20 procent av C-vitaminen. Det är bäst att koka potatisen med skal på för då försvinner mindre vitaminer. Dock blir det lättare att ta upp andra näringsämnen som till …

0

Matskola: Så gör du potatisskurvar

Friterade potatisskruvar. De här potatisskruvarna åt jag för första gången när jag var på Trosa marknad. Och de var magiskt goda, ett riktigt gott snacks. Det är vanliga potatisar som är skurna som spiraler (se bilden nedan) och därefter friterade. De smakar lite som pommes frites och kryddas med salt och pommes friteskrydda eller grillkrydda. De är lite …

0

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning?

Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning? Svar: Ärtor och andra grönsaker innehåller det gröna färgämnet klorofyll. När de kokas, varmhålls eller konserveras sker en kemisk process då det bildas ett ämne som heter feofytin a och feofytin b. Feofytin a är grågrön och feofytin b olivgrön. Detta gör att grönsakernas färg förändras. Graden är färgförändring beror på en …

0

Saftig chokladsockerkaka

Magiskt god chokladsockerkaka! Den är oerhört saftig och innehåller läckra, hackade chokladbitar i smeten. Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 75 g smör, smält 1 ½ dl mjölk Fyllning 75 g mörk eller ljus choklad, finhackad (kan uteslutas) Garnering …

0

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins som är perfekt kladdiga – de är så galet gott! Och enkelt att baka. En perfekt dessert som går enkelt och snabbt att slänga ihop. Och det är alltid uppskattat! Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär. Kladdkakemuffins Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg ¾ dl kakao 1 nypa …

0

Kerstinkaka

Kerstinkaka – den är mycket lätt att baka och ingredienserna har man oftast hemma. Den är ljuvligt god och mycket populär. En klassiker som alltid är rätt att bjuda på – i alla sammanhang. Servera med färska bär och vaniljsås vid festligare tillfällen. Annars är den perfekt att njuta av precis som den är till …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x