Marängbotten 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning 3 dl vispgrädde eller valfri fyllning – klicka här för massor av tips på goda tårtfyllningar! färska jordgubbar och andra valfria bär
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Vänd ner majsstärkelse. Rör i vitvinsvinäger.
2. Bre runt marängen på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint, randigt mönster.
3. Sätt plåten i ugnen och sänk värmen till 100°C. Grädda i cirka 1 ½ timme stäng av ugnen och öppna den lite. Låt marängen stå kvar tills ugnen är kall. Lägg marängbottnen på ett fat.
4. Täck tårtan med vispgrädde och garnera med färska bär. Eller välj en annan tårtfyllning här