Bloggar Lindas Bakskola Lindas kökstips Lindas tips & fakta

Hur vet man om äggen är färska eller gamla?

Lindas kökstips: Hur vet man om äggen är färska eller gamla?

Svar: Lägg ägget i en skål eller ett glas med vatten. Om det sjunker de till botten är det färskt. Om det ligger på ytan är det gammalt för då har porerna i äggskalet släppt in luft och ägget har börjat ruttna. Om ägget ligger i mitten är det påväg att blir gammalt, men om du kläcker det och det ser fräscht ut och luktar bra går det bra att baka med (eller steka).

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Krossad potatis

Så vansinnigt god potatis plus att den ser väldigt god, inbjudande och trevlig ut att bjuda på. En ny favorit som jag kommer göra många gånger om! Tips! Smaksätt oljan med 1-2 pressade vitlökar. Obs! Glöm inte följa mig, Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får ni fler nya recept i ditt flöde! Krossad potatis potatis (önskat antal) …

1

Marängchokladmoussetårta med chokladkulor

  En superläcker, smarrig tårta med frasiga marängbottnar och magiskt god, fluffig chokladmousse. Den är mycket enkel att göra och lyckas med! Tips! Om du inte orkar baka egna marängbottnar kan man köpa färdiga bottnar. Garnera gärna tårtan med färska bär också. Marängchokladmoussetårta med chokladkulor Ca 12 bitar Marängbottnar (färdigköpta funkar också) 4 äggvitor 2 ½dl …

0

Rengör effektivt och glänsande med bikarbonat!

Husmorstips! Rengör effektivt och glänsande med bikarbonat! Bikarbonat biter på smuts!  Bikarbonat används som jäsmedel i kakor, men är ett mycket effektivt rengöringsmedel. Obs! Blanda inte ihop bikarbonat och bakpulver eftersom bakpulver är en svagare variant av bikarbonat. Bikarbonat rengör mycket effektivare och bättre! Tåliga ytor kan rengöras med bikarbonat. Testa alltid på en liten yta i hörnet …

0

Rengör grillgallret glänsande med bikarbonat

Husmorstips! Rengör grillgallret glänsande med bikarbonat Så här gör du: Blanda några matskedar bikarbonat och lite vatten till en tjock massa. Gnid in gallret med massan och låt det torka. Gnugga eller borsta sedan gallret med en svamp, borste eller trasa så faller smutsen av effektivt. Skölj med vatten.

0

Mangosmulpaj

WOW, vad god denna paj blev. Fryst mango och smuldeg = en superläcker kombination! Jag älskar denna paj! Tips! – Havregrynen, 1 dl kan bytas ut mot ½dl vetemjöl. – Om du bara har ett paket fryst mango kan du göra en halv sats deg och en mindre form. Mangosmulpaj Ca 12 portioner Fyllning 2 pkt …

0

Bechamelsås

Bechamelsås är en enkel grundsås/vitsås som ofta används i lasagne. Eller i t ex broccoli- eller blomkålsgratäng eller andra grönsaksrätter. Bechamelsås 75 g smör 1 dl vetemjöl 1 liter standardmjöl (röd) 1 tsk salt 1 krm vitpeppar ev. 2 krm riven muskotnöt (150 g riven ost om såsen ska användas till lasagne, men det funkar även utan) GÖR SÅ …

0

Varm hälsotallrik

Nyttig, lättgjord, supergod hälsotallrik som jag brukar göra när jag vill vara hälsosam och äta varm mat. Såååå fräscht! Varm hälsotallrik 2 portioner ca 500 g frysta wokade grönsaker ca ½ dl sötsur sås salt Tillbehör 1 tomat 10 cm gurka 1 dl majs 1 dl ajvar relish (köps färdig på burk)   GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …

0

Därför ska du inte förvara mjölken i kylskåpsdörren…

Lindas kökstips! Därför ska du inte förvara mjölken i kylskåpsdörren… Svar: Temperaturen är ofta någon eller några grader varmare i kylskåpsdörren än i hyllorna, längst in mot väggen i kylen. Därför håller sig mjölken kallare på hyllorna och mer hållbar än om man ställer den i dörren.  

0

Noblessetårta med jordgubbsgrädde

Som en Pinocchiotårta men den är pimpad med Noblesse och jordgubbsgrädde också. Den är magiskt god! Noblessetårta med jordgubbsgrädde 12–15 bitar Sockerkaksbotten 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen) 100 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl ¾ dl mjölk Maräng 5 äggvitor 2 ½ dl strösocker Garnering …

0

Jordgubbscheesecake med smulig botten

En ljuvligt god, superläcker jordgubbscheesecake med Digestivebotten! Den är verkligen underbart god och lätt att göra. Den måste stå i kylen i några timmar för att stelna innan den servering. Tips! Jordubbarna kan bytas ut mot valfria bär, t ex hallon, blåbär. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Jordgubbscheesecake med smulig botten Ca …

0

Kladdkakemuffins med jordgubbsgrädde

Superläckra kladdkakemuffins som är precis lagom kladdiga! De är toppade med en klick jordgubbsgrädde som gör dem till en perfekt, lättgjord dessert! Såååå gott ihop! KLADDKAKEMUFFINS MED JORDGUBBSGRÄDDE Ca 12 st 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl Garnering florsocker (kan uteslutas) Jordgubbsgrädde 3 dl …

0

Kycklingköttfärssås

I annonssamarbete med Svensk Fågel Kycklingköttfärssås – en klassiker i ny tappning! Istället för att använda köttfärs har jag tillagat min favoritköttfärssås med kycklingfärs. Och den blev underbart god och lika enkel att tillaga! Kycklingköttfärsen är lätt att steka och smakar mycket gott. Både jag, min man och barnen slukade maten med god aptit. Det är inte ofta …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x