TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Hallon i kladdkakan är magiskt gott! Det här är en fantastiskt god kaka som är mycket lätt att baka. Bären i kakan är ljuvlig i kombination med den ljusa, lagom kladdiga bottnen. Servera gärna med en klick vaniljsås eller glass.
HALLONKLADDKAKA
ca 12 bitar
150 g smör
2 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
ca 2 dl hallon, frysta eller färska
2 tsk potatismjöl
1 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
3. Blanda hallonen med potatismjöl och strösocker. Sprid ut hallonen ovanpå smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.