Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Promotion

Kanelbullar Toppits

42 röster

I betalt samarbete med Toppits.

Toppits® bakplåtspapper är glidfritt vilket gör att man kan kavla ut degen ovanpå pappret utan att pappret glider på bänken.
Toppits plaatfolié, bakplåtspapper och fryspåsar.

Läs mina smarta baktips här:

KAVLA DEGEN PÅ TOPPITS® BAKPLÅTSPAPPER
Toppits® bakplåtspapper gör bullbaket enkelt. Jag kavlar ut degen på Toppits® bakplåtspapper och det är väldigt smidigt och enkelt för degen fastnar inte på papperet och man slipper kladd. Toppits® bakplåtspapper är glidfritt vilket gör att man kan kavla ut degen ovanpå pappret utan att pappret glider på bänken. När det är dags att rulla ihop degen släpper den väldigt lätt från pappret, vilket kan vara ett riskmoment när man kavlar direkt på en bänkyta. Man slipper även smuts och bakterier från köksbänken i degen vilket är en risk om man kavlar direkt på bänken.

JÄS DEGEN UNDER TOPPITS® PLASTFOLIÉ
Degen har jag jäst i en bunke täckt med Toppits® plastfolie, vilket är positivt för jäsningen. Både fukt och värme stannar kvar i bunken och det gör jäsningen extra effektiv. Plastfolién är självhäftande och enkel att sätta på bunken. Dessutom är Toppits® nya plastfolie tillverkad från 15% återvunna resurser!

FRYS IN BULLARNA I TOPPITS® FRYSPÅSAR
Bullarna fryser jag in i Toppits® fryspåsar som är väldigt slitstarka och specialfolien i plastpåsen ger ett säkert skydd mot frysbränna*.

*Frysbränna – sker när ett livsmedel förlorar fukt och blir uttorkat. Det kan förändra smak och lukt.

KANELBULLAR/Korvapuusti

Baka riktigt snygga, läckra kanelbullar till Kanelbullens dag 4 okt som innehåller samma ingredienser som klassiska kanelbullar. Men formen är ny. Den kommer från Finland där dessa kanelbullar kallas Korvapuusti. Jag älskar formen på dessa bullar, så fina! Det är kul med en ny bullmodell, tycker jag! De är lika vackra som goda!

ca 24 bullar

Deg
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk kanel

Garnering
1 ägg
florsocker (eller pärlsocker)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Lägg degen i bunken, strö över lite vetemjöl och täck bunken med Toppits® plastfolie. Låt degen jäsa i ca 40 min. 

3. Dela degen i två bitar.

4. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn på ett ark Toppits® bakplåtspapper. Lägg den skrovliga sidan ned mot bänken så pappret inte glider.

5. Bred ut hälften av smöret på degen och strö över hälften av sockret och kanelen.

6. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i sneda bitar, ca 12 stycken.

7. Lägg bullbitarna i en långpanna eller på en ugnsplåt, täckt med Toppits® bakplåtspapper. Lägg dem med den breda sidan nedåt på plåten och den smala sidan uppåt. Tryck till dem i mitten med ett runt skaft på t ex en sked. Tryck nästan ända ner i botten. Låt dem jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Upprepa punkt 4–7 med den andra deghalvan.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du väljer det istället för florsocker). 

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min (värmen i olika ugnar kan variera och då även gräddningstiden). Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk. Pudra över florsocker när bullarna kallnat.

Kanelbullarna fryser jag in i Toppits® fryspåsar som är väldigt slitstarka och specialfolien i plastpåsen ger ett säkert skydd mot frysbränna*.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kanelsnurror

Om du ska baka kanelbullar i dag på Kanelbullens dag så kan jag rekommendera dessa kanelsnurror som jag gjorde till tidningen Hembakat!  Saftiga kanelsnurror 25–30 st  Nygräddade bullar är alltid populärt och slår det mesta.  50 g jäst 125 g smör, smält 5 dl mjölk, ljummen 1 dl strösocker 1/2 krm salt 1–2 tsk stött kardemumma 1 ägg 12–13 dl vetemjöl  Fyllning ca 50 …

0

Kanelbullar utan mjöl

Kan man baka kanelbullar utan vetemjöl (utan gluen)? – JA, men då krävs en viktig ingrediens; FiberHusk.  FiberHusk suger upp vätska och gör att degen håller ihop och kan kavlas som en vanlig deg när man bakar med glutenfria mjölsorter som t ex mandelmjöl, kokosmjöl, havremjöl & glutenfri mix. Kanelbullarna blir otroligt saftiga, goda och …

0

Nyttig Bananchokladkladdkaka

I samarbete med Modifast Sverige. Läs mer om Modifast – klicka här! ERBJUDANDE!Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver! Hälsosam chokladbanankladddka. I stället för socker och fett är den bakad med banan och ingredienser som innehåller bra näringsämnen. Klicka här för …

0

Citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CITRONCHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t ex Philadelphia4 ägg2 1/2 dl strösocker2 …

0

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …

0

Kladdkaka i långpanna

En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i långpanna Ca 20 bitar 350 g smör7 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 krm salt1 dl kakao5 dl vetemjöl6 ägg Garneringflorsocker GÖR SÅ HÄR Sätt …

0

BANANKLADDKAKA UTAN SOCKER OCH veteMJÖL

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Banankladdkaka som påverkar blodsockret minimal! Den är ljuvligt god. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen …

0
I samarbete med Ankarsrum

slarviga äppelfrallor

I samarbete med Ankarsrum. Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här! I samarbete med Ankarsrum. Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här! HEMBAKADE, SLARVIGA ÄPPELFRALLOR Rivet äpple i degen gör frallorna väldigt mjuka, saftiga och goda. Degen innehåller även fibrer som är nyttigt och bra för kroppen. …

Banankladdkaka

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Banankladdkaka är ljuvligt gott. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen gör kladdkakan extra god! Tips! Baka utan socker och vetemjöl:Byt ut …

0

citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CITRONCHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t ex Philadelphia4 ägg2 1/2 dl strösocker2 …

0

KESOBRÖD UTAN MJÖL lågkolhydrat

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 2, 3 g kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost. 28 kolhydrater för hela smeten2,3 kH …

0

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x