Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Lindas nyttigt

Nyttig filmjölkslimpa bakad med havregryn

Mjölfri filmjölkslimpa! Ett mycket gott, luftigt och saftigt bröd som görs helt utan vanligt vetemjöl. Istället använder man havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt efter gräddningen, men det försvinner när brödet kallnat helt.

Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.

Tips! Köp färdigt havregrynsmjöl om du inte vill mala själv. 7 dl havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl

Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttig filmjölkslimpa bakad med havregryn

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl) 
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg 
3 ½ dl filmjölk 

Garnering
söndersmulade havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer med knivar eller matberedare med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke.

3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i bunken, till en kladdig deg.

4. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den svalna.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Ljus kladdkaka

Ljuskladdkaka & vispgrädde, bland det godaste som finns! Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något smarrigt. Eller som tårta på ett kalas. Eller varför inte överraska kollegorna på jobbet med denna läckerhet till eftermiddagskaffet?! Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av …

0

Hemgjord vaniljvisp

Fluffig, ljuvligt god, hemgjord vaniljvisp. Det är enkel att göra den själv och den är magiskt god till alla sorters frukt- & bärpajer och mjuka kakor! Här hittar du recept på ljuvliga äppelkakor – klicka här! Här hittar du recept på fler supergoda, läckra pajer – klicka här! Hemgjord vaniljvisp  2 äggulor ½ dl florsocker 2 …

1

Ananaskaka

Magiskt god, saftig, lättgjord ananaskaka! Ananaskaka 10–12 bitar 2 ägg 2 ¾ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker På toppen 3 ananasringar, skurna i bitar 2 tsk potatismjöl 75 g smör, kylskåpskallt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. …

0

Källarfrallor

Källarfranskor! Fluffiga, supersaftiga, härligt mjuka Källarfrallor! De här bröden är så härliga och goda. Det är underbart att sätta tänderna i dessa mjuka godingar! De går bra att frysa in. Källarfrallor Ca 24 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula …

1

Vit chokladkladdkaka

  Vit chokladkladdkaka är så gudomligt gott! En perfekt dessert eller tårta på kalaset. Den är både toppengod och lätt att baka. Och de flesta älskar den! Vit chokladkladdkaka 12 bitar 150 g smör 200 g vit choklad 2 dl strösocker ½ krm salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Garnering florsocker …

0

Daimkaka

Daimkaka – en galet god kladdig chokladkaka med knaprig Daim på toppen. En fantastiskt god kombination. En riktig lyxig, lättbakad läckerhet som passar både till vardag och fest! En höjdpunkt som passar både vuxna & barn. Daimkaka 12 bitar 100 g smör, smält 2 ¾ dl strösocker 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ½ krm salt …

0

Lindas chokladbollskladdkaka

Den här chokladbollskladdkakan är magiskt god! Helt fantastisk! Tänkt dig det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. När jag bjöd mina vänner på denna var alla lyriska, den gick åt i ett nafs kan jag lova. Lindas chokladbollskladdkaka 12 bitar 125 g smör ½ krm salt 3 dl strösocker ½ dl …

0

Äppelkaka i långpanna

  Äppelkaka i långpanna. Ett klassiskt, riktigt gammalt recept som jag bakat sedan jag var liten. Jag kunde receptet utantill redan som 10-åring. Och sedan dess har jag bakat denna äppelkaka ett par gånger varje år. Så receptet är väl beprövat kan jag lova! Sååå himla god kaka som håller sig fräsch och saftig i flera …

0

NYTTIG JORDGUBBSGLASS med 3 ingredienser

Nyttig jordgubbsglass. En superbra glass som verkligen blir krämig och härlig i konsistensen! Den är sååååå god och lätt att göra! Den är allra godast att äta direkt när man gjort den. Den smälter ganska snabbt. Om du behöver vänta 5–30 minuter innan du äter den kan du ställa den i frysten så länge utan …

0

Lindas mördegsäppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! Lindas mördegsäppelkaka. Som en äppelkakspaj med knastrande pärlsocker på toppen – magiskt gott! Lättbakad spröd mördegskaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel. Ingredienserna har man oftast hemma och den är en riktig favorit som garanterat har en rykande åtgång. Tips! Strö hackad sötmandel eller …

0

Hamburgerbrödlimpa

Hamburgerbrödlimpa! Superläcker, god limpa som kan ätas till frukost, serveras som måltidsbröd till middagen och passar både vardag och fest! Ett riktigt favoritbröd! Tips! Det går bra att pensla brödet med vatten, men ytan blir mer gyllenbrun med mjölk eftersom det innehåller fett. Vätskan i degen kan också bytas ut mot vatten. Då blir brödet lite …

0

Lindas rivna äppelsockerkaka

Supersaftig äppelsockerkaka med rivet äpple och knastrande strösocker & kanel i mitten och på toppen. Den är fantastiskt god och verkligen super-supersaftig. Baka och bjud på fika, den här kakan kommer ha en rykande åtgång, jag lovar! Lindas rivna äppelsockerkaka 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver ½ tsk …

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x