Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3.
Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här!
Saffransbullar med tre fyllningar
Välj mellan tre olika, smarriga fyllningar. Antingen fyller du alla bullar med samma fyllning. Eller gör en halv sats och fyll hälften med en annan fyllning.
Ca 26 st
Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
175 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjöl
Fyllning 1 (mandelmassa)
125 g mandelmassa, riven
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning 2 (vit choklad)
100 g smör, rumsvarmt
200 g vit choklad, hackad
2 tsk vaniljsocker
Fyllning 3 (vaniljfyllning)
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
1 ägg
florsocker eller pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 26 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
3. Valfri fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Tryck ihop ca 26 kulor av massan.
4. Tryck ner en kula i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna (degen) med uppvispat ägg. Strö ev. över pärlsocker.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
7. Pudra florsocker över bullarna före servering (om du inte pudrat över pärlsocker innan gräddning.