Fryst Saffranscheesecake med pepparkaksbotten – julens läckraste, godaste dessert med riktigt juliga, härliga smaker som passar perfekt ihop! Tips! Här hittar du fler läckra, goda recept på saffran – klicka här!
Tips! Gör världens godaste pepparkakscheesecake med vit choklad – klicka här för recept!
Tips! Här hittar du massor av goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!
Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten
12–14 bitar
Botten
75 g Digestivekex (kan bytas ut mot endast pepparkakor)
200 g pepparkakor
80 g smör, smält
Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse)
3 äggvitor
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
2 dl florsocker
Garnering
några pepparkakor
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krossa eller mixa sönder Digestivekexen och pepparkakorna till smulor. Blanda smulorna med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Tryck ut smulorna i botten på formen.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).
4. Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet.
5. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål.
6. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt.
7. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.
8. Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker. Tips! Gör världens godaste pepparkakscheesecake med vit choklad – klicka här för recept!