Här hittar du fler goda jul-recept att baka!
En extremt saftiga och god limpa som passar perfekt till jul. Den har en fantastisk smak och är såååå mjuk och god! En limpa som varmt rekommenderas!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har bakat min limpa i min, nya avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
*Det går lika bra att använda sockerfri julmust som julmust med socker! Välj själv vad du vill ha i degen!
LINDAS JULLIMPA
33 cl julmust * (eller julöl)
25 g jäst
1 1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mörk sirap
4 dl rågsikt
3–4 dl vetemjöl
Garnering
1 msk mörk sirap
1 msk vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt julmust, olja och sirap. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas avlånga brödform, täckt med bakplåtspapper.
3. Garnering: Blanda ihop sirap och vatten i en skål. Pensla limpan med vätskan. Låt den jäsa i ugnsformen utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 45–50 min. Pensla limpan ytterligare en gång efter gräddningen med sirap blandat med vatten om du vill ha en blankare yta. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär gärna limpan i skivor och frys in så kan du ta fram valfritt antal skivor när du ska äta frukost. Eller frys in hela limpan.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!