Dubbla degen om du vill baka två plåtar med pizza.
Tips! Baka hemgjord Calzone som är ljuvligt god – klicka här för recept!
Tips! Här finns fler goda pizzarecpet – klicka här!
Tacopizza som inte behöver jäsa
1 plåt
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning
3 msk pizzatomatsås (kan uteslutas)
3–4 dl köttfärssås eller tacoköttfärssås
ca 200 g ost, riven
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred eventuellt ut ett tunt lager pizzatomatsås (jag struntade i det). Bred ut köttfärssåsen.
4. Strö över riven ost och oregano.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 13–15 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.
Tips! Baka hemgjord Calzone som är ljuvligt god – klicka här för recept!
Tips! Här finns fler goda pizzarecpet – klicka här!