Sötsur kycklingfilé i sås – en lättgjord vardagsrätt som både vuxna och barn gillar. Lägre fetthalt än vispgrädde eller creme fraische funkar också bra, men vispgrädde gör såsen allra krämigast.
Tips! Servera kycklingen med flingsaltklyftpotatis – klicka här för recept!
Tips! Servera kycklingen till en nyttig, fräsch och supergod Kesosallad – klicka här för recept!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Sötsur kycklingfilé i sås
4 portioner
ca 4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
rapsolja
1 dl vatten + 1 msk maizena
1 dl vispgrädde (lägre fetthalt eller creme fraische funkar också bra)
ca 3 msk Sweet chili sauce (sötsur sås i glasflaska)
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingfiléerna mitt itu så de blir tunnare. Salta och peppra ytan.
2. Värm upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i rapsolja. Stek ytan på hög värme tills de får lite färg. Sänk direkt till låg värme och låt dem ligga under lock tills de är genomstekta. De blir oerhört saftiga om de blir genomstekta i låg värme.
3. Blanda vatten och maizena i en skål. Häll över vispgrädde, vatten och sötsur sås. Rör om och låt allt så på låg värme en stund. Smaka av såsen! Servera gärna med ris eller pressad potatis och sallad.
Tips! Servera kycklingen med flingsaltklyftpotatis – klicka här för recept!
Tips! Servera kycklingen till en nyttig, fräsch och supergod Kesosallad – klicka här för recept!