Bloggar Lindas Bakskola Lindas semlor Veganskt

Veganska semlor

Fluffiga, härliga semlor med ingredienser som bara kommer från växtriket. Frys in de bullar du inte gör semlor av och ta fram och gör i ordning dem med mandelmassa och grädde vid ett annat tillfälle. Tips! Om man vill att bullarna ska få lite extra färg kan man pensla dem med sockerblandning innan gräddning (strösocker som löses upp i ett lite vatten). Tips! Gör veganska pannkakor som är underbart goda – klicka här för recept! Tips! Gör läckra, supergoda veganska hamburgare  – klicka här för recept!

Vegansemlor

Ca 18 st 25 g jäst 3 dl havredryck (soja- eller mandelmjölk funkar lika bra) 1 dl strösocker 1 krm salt 1 tsk mald kardemumma eller stötta kardemummakärnor 125 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt 7–8 dl vetemjöl Fyllning 200 g mandelmassa ca 1 dl havredryck  (soja- eller mandelmjölk funkar lika bra) 3 dl grädde från växtriket (t ex Alpro Airy Creamy) florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havredrycken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, margarin och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 4. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med havremjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 5. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. 6. Sätt på locken. Pudra över florsocker. Tips! Gör veganska pannkakor som är underbart goda – klicka här för recept! Tips! Gör läckra, supergoda veganska hamburgare  – klicka här för recept!
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Veganska pannkakor / veganpannkakor

Veganpannkakor med ingredienser från växtriket. Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha fiberrikare pannkakor. Tips! Tillaga ljuvligt goda veganburgare – klicka här för recept! Tips! Baka veganska snabbfrallor som är klara på 15 min – klicka här för recept! Veganska pannkakor 4 dl vetemjöl  8 dl havredryck (eller sojamjölk) en …

0

Vad är Oumph? Vegansk Oumph

Vad är Oumph? Oumph! är ett sojabaserat alternativ till kött från växtriket. Den är kalorisnål, rik på protein, järn, folsyra och har en fiberaktig struktur som ger en bra tuggkonsistens (liknande mört kött). Oumph kan man med fördel bjuda alla på vid middagsbordet, både veganer, vegetarianer och köttätare eftersom konsistensen och smaken tilltalar de flesta. …

0

Stekta grönsaker

Stekta grönsaker är varmt, gott, mättande och nyttigt – en perfekt vardagsrätt som är lätt att göra! Tips! Servera gärna grönsakerna med en rejäl klick ajvar relish – en gudomligt god och nyttig paprikaröra – klicka här för recept! Tips! Baka nyttiga, lättgjorda havregrynsfrallor till maten – klicka här för recept! Stekta grönsaker vitkål gul …

0

Hemgjord ajvar relish

Ajvar relish är en nyttig, supergod paprikaröra som passar som tillbehör till de flesta maträtter! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark. Du kan själv variera hettan genom att använda mer eller mindre vitlök och chiliflakes. Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gott – klicka här för recept! Hemgjord ajvar …

0

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka, är ett klassiskt vardagsrecept som framförallt mina barn älskar. Pannkakan är fluffig, god och mycket lättlagad. Smeten tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med sylt och vispgrädde.  Tips! Tips! Tillaga baconugnspannkaka – klicka här för recept! Tips! Fler, enkla matrecept – klicka …

0

Bönbiffar

Supergoda bönbiffar som är enkla att tillaga. Kryddningen kan varieras efter egen smak, men vitlök och färska kryddor är alltid gott! Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept! Bönbiffar Ca 6 st 1 tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska ¾ dl havregryn ½ gul lök …

0

Veganburgare

Nyttiga, supergoda och mycket gott kryddade veganburgare. Tips! Baka supergoda, veganska snabbfrallor – klicka här för recept! Tips! Gör en supergod, härlig, vegansk bönsallad – klicka här för recept! Veganburgare Ca 6 st 1 tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska ¾ dl havregryn ½ gul lök 2 vitlöksklyftor salt ev. 1–2 msk hackade färska kryddor, …

0

Tekakor

Tekakor är magiskt gott – ett favoritbröd som både barn och vuxna brukar älska! Frys gärna in dem och ta fram vid behov. Tips! Här finns fler recept på goda tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka tekakor med grovt mjöl – klicka här för recept!  Tekakor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl …

0

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa är oerhört enkelt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov. Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept! …

2

Couer de filét chicken

NYÅRSMIDDAG Cour de filé chicken – en klassisk, lyxig paradrätt, men på nytt sätt! I stället för att tillaga denna rätt med kött så har jag gjort den med majskycklingbröstfilé och kycklinglårfilé. Och det blev gudomligt gott, ja riktigt lyxigt och läckert! Mina barn blev speciellt glada när de fick smaka eftersom de älskar kyckling …

1

LINDAS KÖTTFÄRSSÅS

Lättlagad, supergod köttfärssås – en vardagsrätt som alltid är uppskattad av både stora och så. Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad. Tips! Laga ljuvligt god tacoköttfärssås – klicka här för recept! Tips! Gör en superläcker, god pizza av köttfärssåsen som …

0

Fisksoppa

Fiskgryta. En fantastiskt god fiskgryta med räkor i. En riktigt lyxig, ljuvligt god fisksoppa som är lika god som proffskockarnas recept. Serveringstips: Servera grytan med en klick Aioli i tallriken. Självklart kan man välja vilken fisk man vill i soppan, men jag använde lax och torskrygg denna gång. Tips! Gör egen Aioli – klicka här …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x