Krossad choklad på vispgrädden gör semlorna ännu godare! Jag älskar dessa godingar och jag strör gärna på extra choklad för att det är så himla gott!
[caption id="attachment_39958" align="" width="215"]Gudomligt goda saffranssemlor – klicka här för recept![/caption]
Semlor med krossad choklad
12–14 st25 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ägg¾ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade75 g smör, rumsvarmt7–9 dl vetemjöl Pensling1 ägg Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölkca 3 dl vispgräddeca 50 g mörk eller ljus choklad, hackadGarnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 12–14 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.
5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.
6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. Strö över hackad choklad. Sätt på locken. Pudra över florsocker.
[caption id="attachment_39934" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.[/caption]
[caption id="attachment_39935" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12–14 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39936" align="" width="860"] 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_39937" align="" width="860"] 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_39938" align="" width="860"] 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption]
[caption id="attachment_39960" align="" width="860"] 6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. Strö över hackad choklad. Sätt på locken. Pudra över florsocker.[/caption]
Drömgoda bullar fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Börja göra fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna stelna i frysen. Smörkrämsbullar i långpanna Ca 20 st Fyllning 100 g smör1 ½ dl strösocker2 msk vaniljsocker(ev. rivet skal från 1 …
Saffranssol – en superläcker, supergod, mycket saftig saffransbulle som räcker till många. Den är oerhört saftig med en underbart god saftig, smörfyllning! Bryt loss en solstråle och njut av den underbart saftiga, goda saffransbullen som är fylld av härlig vaniljsmörkräm. Saffranssol med vaniljsmörfyllning Ca 16 bitar 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm ½ g …