Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra. Den är lätt att göra och passar som tillbehör till de flesta maträtter, både kött, kyckling, lax och grönsaker! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark i styrka. Du kan själv variera hettan på röran genom att tillsätta mer eller mindre vitlök och chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, suuupergott – klicka här för recept!
AJVAR RELISH
3 röda paprikor
½ dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
½ tsk chiliflakes eller chilipulver (variera styrkan med önskad mängd)
2 tsk vinäger
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Dela paprikorna på mitten (på längden) och ta bort kärnorna. Dela auberginen i mitten, på längden.
2. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ställ in den mitt i ugnen. Låt dem stå i ca 20 minuter eller tills skalet på paprikorna blir svar och bildar bubblar.
3. Ta bort det svarta skalet på paprikorna.
4. Gröp ur köttet på auberginen och lägg alla ingredienser i en köksmaskin med knivar.
5. Kör maskinen och mixa till en röra. Smaka av kryddorna och tillsätt ev. mer salt eller chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gott – klicka här för recept!
Tips! Servera ajvar med en supergod, nyttig bönsallad – klicka här för recept!
Fler goda tillbehör:
Hemgjord guacamole – klicka här för recept!
Klyftpotatis med flingsalt – klicka här för recept!
Majsröra – klicka här för recept!