Underbara, mjuka, saftiga tekakor med rivna morötter i degen!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Tekakor med rivna morötter
Ca 20 st
2 st morötter, rivna
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör eller ¾ dl rapsolja
2 tsk salt
14–16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv morötterna. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken . Tillsätt smör, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter, med en kakform eller ett glas.
3. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.