Glasstårta
7–10 st valfria kakor, t ex Ballerina, cookies (beroende på storlek på kakorna) 5 dl vispgrädde 1 burk sötad, kondenserad mjölk (ej original) Fyllning 2 msk kakao 100 g smält choklad eller 1 dl smält Nutella (eller både choklad och Nutella och du vill ha en riktig lyxig glasstårta) Garnering strösssel GÖR SÅ HÄR- Smula gönder kakorna och lägg dem i botten i en form som går bra att frysa, minst 2 liter.
- Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken. Blanda ordentligt.
- Lägg hälften av gräddsmeten ovanpå kaksmulorna.
- Blanda ner 2 msk kakao i resten av gräddsmeten.
- Bred försiktigt ut chokladgräddsmeten ovanpå den vita.
- Ringla smält choklad eller Nutella ovanpå smeten (den får gärna sjunka ner på vissa ställen).
- Strö över strössel.
- Ställ formen i frysen i några timmar tills den är genomfryst. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)