Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran

Lussebullar

[caption id="attachment_54210" align="alignnone" width="860"]lussebullar Foto: Roger Olsson Bilden är tagen till ett reportage jag gjort i tidningen Hembakat.[/caption] INSPIRATION! De här lussebullarna i olika former har jag gjort i ett reportage till Lindas bakskola i tidningen Hembakat. Titta och inspireras! Bullarna blir mycket luftiga, saftiga och goda! Recept på degen får ni nedan! Gräddningstips! När man bakar lussebullar i olika former är det viktigt att de som gräddas på samma plåt är ungefär lika stora så att gräddningstiden blir lika för alla. Om man har några jättestora och några små bullar ska de gräddas på olika plåtar. Makalöst saftiga, mjuka och goda saffransbullar! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!!

Lussebullar

Ca 25–50. Antalet beror helt på vilken storlek man gör dem i. 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha) 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 ägg ½ tsk salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 15–17 dl vetemjöl Garnering 1 ägg russin GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Forma degen i valfria former. 3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ev. russin i bullarna. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–12 min (helt beroende på storlek). Tänk på att alla bullar på samma plåt bör vara ungefär lika i storlek så att gräddningstiden blir lika för alla. Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler. Tips! Frys in de bullar som inte äts direkt för då är de fortfarande färska och goda när man tinar dem. lussebullar1 (kopia)
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjuk saffranskaka

  Supersaftig, mjuk och god saffranskaka som verkligen rekommenderas! Den är så god, så god, så god!!! Tips! Gör en superläcker, lyxig fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten! Den är galet god! Mjuk saffranskaka Ca 12 bitar 175 g smör, smält 1 pkt saffran (½ gram) 2 ägg 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 ½ dl mjölk …

2

Krysspotatis

Ugnsbakad potatis som är ljuvligt god och passar till de flesta maträtter; kött, kyckling, grönsaker m m. Servera gärna en god sås till potatisen, t ex guacamole eller tzatziki. Tips! Du kommer även älska mitt recept på krossad vitlökspotatis – klicka här! Krysspotatis 20–25 st potatisar (eller önskad mängd) ca ½ dl rapsolja eller olivolja …

1

Saftiga muffins

  Ett mycket bra, klassiskt muffinsrecept! Supersaftiga, härliga muffins som alla kan bak! Tips! Smaksätt gärna dina muffins med t ex: – 1 tsk kanel – 1 msk kakao – ½ tsk kanel – ½ tsk kardemumma – rivet citronskal av 1 citron Muffins Ca 15 st 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 …

3

Nyttiga havrebollar

  Nyttiga chokladbollar utan tillsatt socker. Den söta smaken kommer istället från dadlar! Om man inte vill använda kokosolja kan man byta ut det mot smör (eller mjölkfritt margarin om man vill ha de veganska). Tips! Gör nyttig, krämig, supergod äppelglass på frukt – klicka här för recept! Tid 5 min! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) …

0

Spöktårta med chokladmousse & marängsvissfyllning

  I annonssamarbete med Dr. Oetker har jag gjort en kusligt god spöktårta till halloweens alla fester och kalas! Bottnen består av frasiga, chokladmålade marängbottnar med ett täcke av Dr. Oetkers fluffiga, makalöst goda tårtmousse chokladsmak. Innanför den vita sockerpastan gömmer sig en supersmarrig marängsvissfyllning bestående av vispgrädde, chokladsås, banan och maränger. En superläcker spöktårta …

0

Spökkladdkaka

Ljus kladdkaka är galet gott! Och att dekorera den med vitt florsocker, svarta ögon och mun är helt perfekt i halloweentider. En spök-kladdkaka att servera på Halloween! Ljuvligt gott och mycket enkelt! Spökkladdkaka 12 bitar 150 g smör 2 ½dl strösocker 1 msk vaniljsocker ½ krm salt 2 dl vetemjöl 2 ägg Extra lyxig kladdkaka: …

0

Muggkladdkaka

  Kladdkaka i en mugg! Ljuvligt gott & mycket enkelt! På bara 1 minut är kladdkakan färdig och serveras direkt i muggen. Den kallas även för muggkaka eller koppkaka.  Helt perfekt recept! Tips! Baka den allra godaste klassiska kladdkakan – klicka här för recept! Muggkladdkaka 1 kopp 1 msk smör, smält  2 msk strösocker 1 msk kakao …

1

Kalljästa morotsfrallor

Morotsfrallor som jäser i kylen över natten. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé. BAKA UT BRÖDEN DIREKT: Om du vill baka ut bröden direkt, utan kalljäsning så kan du låta degen jäsa i ca …

0

Bakpulverfrallor

Ljuvligt goda, mycket lättbakade bröd som är perfekt att bakat till frukost eller som tillbehör till en fräsch sallad eller soppa. Ingredienserna har man oftast hemma vilket är skönt. Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept! Bakpulverfrallor Ca 9 st 8 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 msk …

0

Guacamole

  GUACAMOLE Krämig avocadoröra med och vitlök. Ät den till tacos, fajitas, en köttbit eller kyckling. Den kan ätas istället för för sås eller blanda den i en sallad, det är supergott! Guacamole passar till det mesta. Jag älskar Guacamole! Tips! Gör egen tzatziki – klicka här för ett ljuvligt gott recept! Guacamole 2–3 avokado …

1

Stora vitlöksbröd

  Gigantiskt stora vitlöksbröd gjorda av en fransklimpa som är delad på mitten. Ett busenkelt, makalöst gott vitlöksbröd som räcker till många. Servera till helgmiddagen! Tips! Baka superläckra vitlöksbröd i muffinsform – klicka här för recept! Stora vitlöksbröd 1 färdigköpt fransklimpa (eller baka själv) Garnering 2 vitlöksklyftor 1 msk olja ½ tsk torkad oregano (eller persilja/basilika) flingsalt …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x