Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas kondisbitar Lindas semlor Okategoriserade

Klassiska semlor

dagensrecept semlor5 semlor2 Hembakta semlor slår det mesta när man är sugen på något sött! Av den här degen blir det oerhört saftiga, luftiga och goda bullar, mitt favoritrecept! Äggen i degen gör brödet extra luftigt och saftigt men man kan utan problem baka utan ägg om man inte tål det. Frys in bullarna som blir över samma dag som de bakas och ta fram och tina vid servering. [caption id="attachment_39977" align="" width="215"]Superläcker god semmeltårta – klicka här för recept! Superläcker god semmeltårta – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Klassiska semlor

22–26 st 25 g jäst 4 dl mjölk, fingervarm 2 ägg 1 dl strösocker 1 krm salt 1 tsk kardemummakärnor, mortlade 100 g smör, rumsvarmt 11–13 dl vetemjöl Pensling 1 ägg Fyllning 3–4 dl vispgrädde ca 200 g mandelmassa 3–4 msk mjölk Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR
 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. 2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna. 7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering. [caption id="attachment_9440" align="" width="860"]1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.[/caption] [caption id="attachment_9441" align="" width="860"]2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_9442" align="" width="860"]3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_9443" align="" width="860"]4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_9444" align="" width="860"]5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption]   [caption id="attachment_9450" align="" width="860"]6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna. 6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna.[/caption]   [caption id="attachment_9451" align="" width="860"]7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering. 7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering.[/caption]   semlor3semlor5semlor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

Ljuvligt goda Nutellabrownies som är superenkla att göra och har en rykande åtgång.

0

Fröknäcke med chiafrön

Krispigt fröknäcke med nyttiga chiafrön i degen.

0

Nutellapaj med smulbotten

En smulig pajbotten med en härligt krämig Nutellaganache på toppen. Servera med vispgrädde eller glass.

0

Semmeltårta

Superläcker semla i jätteformat som räcker till många!

0

Schweizernötrutor

Ljuvliga, saftiga rutor med en helt underbar schweizernötsfuge på toppen!

0

Nutellasemlor

Krämig Nutella och vispad grädde i semlan är makalöst god komination.

0

Hembakta polarkakor

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

0

Banoffeepaj med maräng

Banan, Daim, kolasås, fluffig vispgrädde och maräng på en frasig Digestivebotten – det kan knappast bli godare!

0

Hemgjord marängcup

Lättgjord och härligt krämig vanilj- och chokladglass med spröda maränger och smält choklad. Lyxig och ljuvligt god dessert!

0

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0