SAFFRANSMUFFINS – supersaftiga, goda muffins med härlig, julig saffranssmak. Pudra gärna florsocker över dem före servering. Det går bra att frysa in dem! Ta fram önskat antal efter behov.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Extra saftiga, ljuvligt goda saffransmuffins!
Saftiga saffransmuffins
Ca 15 st
100 g smör
1 påse saffran (0,5 g)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner saffranet. Blanda ordentligt.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.