Otroligt goda stekpannebröd som går snabbt och lätt att göra! Ingen jäsning och ingen ugn behövs utan degen gräddas direkt i en stekpanna.
Stekpannebröd
Ca 10 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
- Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och fördela sönder det med fingertopparna.
- Häll i filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i ca 10 bitar och kavla ut dem till tunna kakor på ett mjölat bord.
- Värm upp en stekpanna på medelvärme. Det ska inte vara något smör i pannan. Grädda en brödkaka i taget, någon minut per sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.