Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Pavlova – godaste marängtårtan klassiskt dessertrecept

Pavlova

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

PAVLOVA Lyxig marängtårta med vispgrädde och bär. Garneringen kan varieras efter egen smak med olika sorters bär.

Pavlova

10–12 bitar

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Tips på fyllning/garnering:

1. Drottningpavlova
ca 3 dl vispgrädde
ca 2 dl vaniljkräm eller 5 dl vispgrädde

hallon
blåbär
florsocker

2. Jordgubbspavlova
ca 3 dl vispgrädde
ca 2 dl vaniljkräm 5 dl vispgrädde
florsocker

3. Vit chokladmousse + bär
vit chokladmousse (klicka här för recept)
Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär 

4. Lemon curd + vispgrädde + bär
1 sats hemgjord lemon curd 
4–5 dl vispgrädde 
färska bär

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela på äggen och separera vitorna och gulorna i olika skålar.

2. Häll äggvitorna och strösockret i en rostfri skål (eller glas).

3. Ställ skålen över ett lätt kokande vattenbad. Rör om hela tiden tills sockerkristallerna smält. Ta bort skålen direkt när de smält.

4. Vispa ägg- och sockerblandningen till en fluffig maräng. Tillsätt majsstärkelse och vitvinsvinäger i slutet. Vispa en stund till.

5. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till en rund tårtbotten, ca 10 cm hög.

6. Skapa ett mönster på kanten av marängbottnen genom att dra fåror tätt intill varandra runt hela tårtan, med en spatel eller sked, nedifrån botten och snett upp. Forma en grund grop i mitten.

7. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i ca 1 tim och 40 min. Sänk värmen till 100 grader direkt när du sätter in bottnen (viktigt för annars blir marängen ljusbrun i färgen!).

8. Garnera tårtan enligt tipsen ovan!

pavlova

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg! Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor 12 bitar Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl …

0

Aperol Spritz

  Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …

0

Veganfärs recept

Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så …

0

Veganfärssås

Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig …

0

Bakpulverbröd

Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt …

0

Chips med löjrom

Salta chips toppade med löjrom, rödlök och gräddfil (eller crème fraiche) är ett underbart gott tilltugg till en drink eller på en buffé. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Chips med löjrom 1 påse chips 1 liten rödlök 1–2 dl …

1

Plantera tomatskivor/så tomatfrön

Plantera tomatskivor – Det går jättebra att odla tomater från riktiga tomater som man köper i butiken! Här har jag använt små cocktailtomater som jag skurit i mindre bitar. Egentligen blir det alldeles för många små plantor när man gör så här. Men det går jättebra om man gallrar och delar upp plantorna när de …

2

Kalljäsa bröd / Hur kalljäser man deg?

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Hur kalljäser man degen? Svar: Man kan göra på två olika sätt; antingen jäsa degen direkt i bunken och så bakar man ut den till frallor eller limpor på morgonen. Eller så kan …

0

Odla tomater/Så tomatfrön

ODLA TOMATER / SÅ TOMATFRÖN Så dina tomatfrön i mars eller april. Det tar ungefär två månader från det att man sår fröna till det är dags för utplantering av plantorna. Om du inte har tillräckligt med dagsljus hemma behövs en växtlampa som lyser på dina plantor inomhus. Tomatplantor älskar ljus, värme, näring och vatten! …

1

Frallor – recept

Mjuka, underbara frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! Frallor Ca 20 st Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större …

0

SOMMARTÅRTA

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! En lättbakad, ljuvligt god tårta som ursprungligen kommer från den mjuka kakan pensionärskaka. Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar, blåbär eller en gör en blandning av valfria bär. SOMMARTÅRTA Ca 12 bitar 3 …

0

Chokladtryffelbrownies

Drömgoda chokladtryffelbrownies. Jag får aldrig nog av choklad! Ni måste smaka de här lite kladdiga brownierutorna med en krämig, underbar chokladganach på toppen. De är verkligen to die for! Baka ljuvligt goda chokladbrownies med flingsalt på toppen – klicka här för recept! Chokladtryffelbrownies  TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x