Jordgubbskaka – en vansinnigt god, mjuk kaka fylld med härliga jordgubbar. Den går snabbt att slänga ihop och är helt perfekt när man vill bjuda på gofika! Servera gärna kakan ihop med en klick vispgrädde eller vaniljvisp!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Tips! Titta på steg-för-stegfilm som visar hur man bakar jordgubbskakan – klicka här!
Jordgubbskaka
Ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
Fyllning/garnering
10–15 jordgubbar, beroende på storlek
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Dela jordgubbarna i mindre bitar.
4. Strö ev. strösocker över jordgubbarna.
5. Häll smeten i formen.
6. Lägg jordgubbarna i formen på smeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!