RABARBERKAKA RECEPT Saftig, mjuk, ljuvligt god och härlig rabarberkaka som man snabbt slänger ihop när man vill ha godfika. Tips! Rabarbern kan bytas ut mot hallon, blåbär eller jordgubbar.
Servera gärna med hemgjord vaniljvisp!
Gör hemgjord vaniljsås – recept klicka här!
Rabarberkaka
Ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 stjälkar rabarber
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär dem i långa, smala bitar, någon centimeter kortare än formens diameter. Dela dem på mitten.
4. Strö strösocker över rabarberstängerna.
5. Häll smeten i formen.
6. Lägg rabarberstängerna i formen av en stjärna på smeten.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljvisp, vaniljsås, vispgrädde eller glass.