SCONES RECEPT Det perfekta, bästa sconesreceptet! Klassiska, saftiga scones med en lite knaprig yta. Scones är allra godast nygräddade. Frys direkt in de scones som blir över och tina dem i mikron innan du äter dem så smakar de nästa som nybakade igen.
Degen innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte stå och jäsa före gräddningen. Det tar bara några minuter att röra ihop den lite kladdiga degen.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du alla nya recept!
Scones
8 bitar
Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk (eller mjölk)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.
Tips! Degen kan också delas i 9 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i ca 12-13 min mitt i ugnen.
Mums! Så gott med grahamsmjöl och filmjölk i. Passade perfekt till en höstig korvsoppa.