Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

scones recept

172 röster

SCONES RECEPT Det perfekta, bästa sconesreceptet! Klassiska, saftiga scones med en lite knaprig yta. Scones är allra godast nygräddade. Frys direkt in de scones som blir över och tina dem i mikron innan du äter dem så smakar de nästa som nybakade igen.

Degen innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte stå och jäsa före gräddningen. Det tar bara några minuter att röra ihop den lite kladdiga degen.

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du alla nya recept!

Scones 

8 bitar

Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk (eller mjölk)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.

Tips! Degen kan också delas i 9 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i ca 12-13 min mitt i ugnen.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny Kristiansson
Jenny Kristiansson
4 år sedan

Mums! Så gott med grahamsmjöl och filmjölk i. Passade perfekt till en höstig korvsoppa.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

BLÅBÄRSKAKA recept

BLÅBÄRSKAKA En supersaftig, ljuvligt god blåbärskaka. Blåbär i kakan ger en oerhört god och smarrig smak i din blåbärskaka! Det går också bra att byta ut dem till hallon eller blanda hälften blåbär, hälften hallon. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)  Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka …

0

DIABETESBRÖD DIABETESLIMPA RECEPT

Ljuvligt god limpa med endast 8 kolhydrater i varje skiva. Ljuvligt god limpa med få kolhydrater som passar alla, men detta recept har jag gjort främst för att diabetiker ska kunna baka ett bröd med få kolhydrater i, endast 8 kH per skiva (om man skivar brödet i 18 bitar). Diabetesbröd, diabeteslimpa, bröd för diabetiker, …

4

Lax i ugn recept

Lax i ugn! Lax bakad i ugn är en klassisk favorit som hela familjen älskar. Lax i ugn är mycket enkelt att tillaga, man kryddar den och sedan sköter den sig helt själv i ugnen. Tillaga lax i ugn på så låg värme som möjligt så blir den extremt saftig och fullkomligt faller sönder och smälter …

0

krabbelurer recept

Krabbelurer är barnens favoritpannkakor! RECEPT: KRABBELURER Ett toppenrecept på Krabbelurer som ger de allra pösigaste, godaste Krabbelurerna. Krabbelurer kan ätas till frukost, lunch och mellis eller tas med på utflykten. Krabbelurer är allra godast nygräddade, men funkar att äta kalla också. Servera gärna med sylt eller färska bär och vispgrädde. TIPS! Följ mig gärna Lindas …

0

Odla gurkor

Så lyckas du med att odla gurka! ODLA GURKOR Mina gurkor växer så det knakar. Odla gurkor är så himla kul! I våras sådde jag ett litet frö och nu växer stora gurkor på plantan. Så fascinerande och kul. Och jag har inte gjort speciellt mycket för att de ska växa så bra. De kräver …

0

BAKPULVERFRALLOR RECEPT

BAKPULVERFRALLOR RECEPT – Snabba, lättbakade bakpulverfrallor som man enkelt slänger ihop när man vill ha nybakat bröd till frukost. Och de här bakpyulverfrallorna innehåller bara 4 ingredienser! Bakpulverfrallor är ett väl beprövat recept som alltid blir lika gott. Ingredienserna till bakpulverfrallor har man nästan alltid hemma. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka …

2

kladdkaka recept

Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …

6

Jordgubbspaj recept

Jordgubbspaj – en superläcker jordgubbspaj som är ett favoritrecept som varmt rekommenderas. Om man vill att jordgubbspajens smultäcke blir knäckiga så tillsätter man 2 msk sirap i degen (läs ingredienslistan). Jag älskar denna jordgubbspaj! Jordgubbspaj recept ca 12 bitar ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska ½ dl strösocker (eller mer om du önskar) 1 …

0

Kanellängd recept

Kanellängd – en klassisk vetelängd fylld med smör, socker och kanel. En kanellängd är alltid uppskattad och ljuvligt god att bjuda på! Och den här kanellängden är lika god som en färdigköpt på konditori, eller nej, den är ännu godare! KANELLÄNGD 2 st 50 g jäst 150 g smör 6 dl mjölk, fingervarm 2 krm …

1

Gjuta Kinaschack

Gjuta Kinaschack Gjuta Kinaschack. Jag är riktigt stolt över mitt första gjutna Kinaschack. Ett superroligt, enkelt pyssel som man också har användning för. Kinaschack är ett jätteroligt spel! Formen hittade jag när jag googlade på nätet och jag har gjutit den med stengips som jag blandat med Acrylic polymer som gör att gipset blir mycket …

5

Mandelkubb

Mandelkubb Klassiska mandelkubb är enkelt att baka och ett klassiskt bakverk som är ljuvligt gott. Baka mina enkla mandelkubb och bjud på fika! Första gången jag bakade mandelkubb var till tidningen Hembakat och då gjorde jag dem hälften så stora, så det går också bra om man vill göra små mandelkubb. MANDELKUBB Ca 24 st 100 …

0

Tomat- och mozzarellasallad recept

Tomat- och mozzarellasallad Skivad mozzarella varvat med tomat, rödlök och vinäger är underbart gott till det mesta t ex kött, grillat, kyckling, buffé eller vegetariska rätter. En tomatsallad med mozzarella är alltid gott! Tomat- och mozzarellasallad  recept 3 st mozzarella (ca 125 g styck) 2 tomater 1 rödlök 1 msk vinägrett ruccola eller basilika GÖR SÅ …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x