Bloggar Lindas matbröd

Källarfranska

77 röster

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott!

Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet blir något segare i konsistensen. Men ändå lika gott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Källarfranska

18 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.

2. Dela degen i två delar. Rulla dem i vetemjöl och forma dem till längder. Skär varje längd i ca 9 skivor med en vass kniv eller en degskrapa. Forma runda frallor av degbitarna.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. De ska vara ljusa och inte få för mycket färg under gräddningen. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kardemummakaka i långpanna

MJUK KARDEMUMMAKAKA En riktig fikaklassiker som är väldigt enkel att baka. Smaken av kardemumma är ljuvlig och täcket med pärlsocker och hackad sötmandel gör kakan härligt krispig. En supersaftig, superhärlig kaka som verkligen är uppskattad! Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Kardemummakaka i långpanna Ca 20 bitar 150 …

0

Fluffiga pannkakor

Fluffiga pannkakor – underbart goda pannkakor som blir fluffiga på grund av den uppvispade äggvitan och bakpulvret. Det är viktigt att vispa äggvitan så den blir vit, hård och fluffig och att man blandar ner den försiktigt i smeten. Fluffiga pannkakor 2 1/2 dl vetemjöl1 krm salt2 tsk bakpulver3 dl mjölk3 ägg (dela vitan och …

1

CITRONKLADDKAKA

Här får ni recept på min drömgoda citronkladdkaka🍋. Den är magisk!!! Jag lovar, varenda gäst du bjuder kommer vilja ha receptet. Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här! Ca 12 bitar 200 g smör1 krm salt1 msk vaniljsocker1 citron rivet skal + pressad citronsaft3 dl  strösocker3 ägg3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 …

0

TROSAFRALLOR

Trosafrallor – det här är ett favoritbröd som jag väldigt ofta bakar när jag är i Trosa. Jag älskar dessa bröd. Det blir så himla gott att baka med rågsikt och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda! Kalljäsning!Frallorna kan bakas ut på plåten och jäsa i kylen i ca 8 timmar. Eller jäsa i kylen …

2

ROSTADE GRÖNSAKER I AIRFRYER

Rostade grönsaker är väldigt smidigt och enkelt att göra i Cosori airfryer och det går mycket snabbare än i den vanliga ugnen! Grönsakerna kan man äta som tillbehör till de flesta maträtter eller ihop med t ex en kycklingfilé eller en bit lax så har du en perfekt lunch eller middag. Reklam för att laga …

0

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje …

0

Schwarzwaldtårta

Foto: Linda Andersson Njut av en kombination av grädde, nötter, maräng och choklad. Baka en klassisk tårta. Tårtan är uppkallad efter bergsområdet Schwarzwald i sydvästra Tyskland. Originalet är smaksatt med körsbärsbrännvin, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängsbottnar. Foto: Linda Andersson Schwarzwaldtårta Ca 16 bitar Nötmarängsbottnar200 g hasselnötter6 äggvitor1 1/2 dl …

0

Leopardkaka

En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat! Här hittar du fler recept med mjuka kakor – klicka här! Leopardkaka  20 bitar 4 ägg3 dl strösocker175 g smör, smält2 tsk bakpulver1 dl mjölk5 dl vetemjöl smaksättning 12 msk kakao smaksättning 2finrivet skal av 1 …

0

HALLONGROTTSPAJ

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Hallongrottpaj 24 st Deg300 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 krm salt 6 ½ dl vetemjöl Fyllning1–2 dl hallonsylt …

2

Virka Lindas väska i bandgarn

Virka Lindas väska i bandgarn Design Linda AnderssonGarn: Valfritt bandgarn eller tubgarn. Det måste vara ett tjockt garn (googla tubgarn och bandgarn). Hitta ditt favoritgarn och färg!Virknål: 6 eller 7. Jag använde 7 till denna väska. Obs! Jag vill reservera mig för att mönstret kanske int är perfekt då jag absolut inte är något virkproffs! …

1

Recept Lindas bakskola Instagram

BESTÄLL LINDAS UGNSPLÅT – KLICKA HÄR! BESTÄLL LINDAS BAKBÖCKER HÄR! ALLA RECEPT TILL LINDAS UGNSPLÅT – KLICKA HÄR! ÄPPELKAKA KANELBULLESOCKERKAKA KANELBULLEMUFFINS KANELBULLEKLADDKAKA HASTBULLAR / KANEL KANELBULLESOCKERKAKA KANELBULLAR / KORVAPUUSTI HÖNÖKAKOR SIRAPSLIMPA BANANBRÖD KANELBULLAR ÄPPELKAKA ÄPPELKLADDKAKA ÄPPELKAKA SIRAPSFRALLOR KORVSTROGANOFF KANELSMÖRKRÄMSBULLAR GRAHAMSFRALLOR SMULÄPPELPAJ BANANKAKA ÄPPELSOCKERKAKA ÄPPELKAKA FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG I UGNSPLÅTEN RÖR-IHOP-BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG BANANBRÖD …

0

Fransk chokladtårta i långpanna

En lyxig, maffig chokladtårta som lika gärna skulle kunna ha köpts på ett finare konditori. Så enkel att baka och riktigt chokladig och god. Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här! Fransk chokladtårta Ca 12 bitar 250 g smör400 g mörk choklad4 dl strösocker2 krm salt6 ägg3 dl vetemjöl …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x