Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

energibröd

ENERGIBRÖD Ett mycket lättbakat energibröd som inte behöver jäsa. Ett toppenbra recept som enkelt kan bakas till frukost eller mellis.

Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Supersmidigt! Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solrosfröna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Tips! Tillsätt 1 dl russin i degen.

ENERGIBRÖD

8–12 bröd (beroende på storlek)

3 dl havregryn
6 dl rågsikt eller vetemjöl
1 dl linfrön
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk

Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 32–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

Tips! Baka en nyttig Kesofrölimpa utan mjöl – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

BAKPULVERMOROTSFRALLOR

Ljuvligt goda bakpulvermorotsfrallor – klara på bara 15 min! Bakpulver i degen gör att den inte behöver jäsa vilket är skönt när man vill ha nybakat bröd snabbt. Bakpulverfrallor med morötter i degen gör frallorna extra saftiga och goda. Bakpulvermorotsfrallor är galet gott till frukost eller mellis. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, …

0

LJUSA havrebollar recept

Ljusa havrebollar är galet gott. Havrebollarna kan självklart smaksättas med 1–2 msk kakao, men då kan man minska mängden vaniljsocker till 1 msk. Jag älskar dessa ljusa havrebollar med mycket kokossmak. Jag brukar alltid ha kokos även i smeten, men det kan man strunta i om man vill. Och bollarna kan rullas i pärlsocker om …

0

scones recept

SCONES RECEPT Det perfekta, bästa sconesreceptet! Klassiska, saftiga scones med en lite knaprig yta. Scones är allra godast nygräddade. Frys direkt in de scones som blir över och tina dem i mikron innan du äter dem så smakar de nästa som nybakade igen. Degen innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte stå och jäsa före …

0

BLÅBÄRSKAKA recept

BLÅBÄRSKAKA En supersaftig, ljuvligt god blåbärskaka. Blåbär i kakan ger en oerhört god och smarrig smak i din blåbärskaka! Det går också bra att byta ut dem till hallon eller blanda hälften blåbär, hälften hallon. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)  BLÅBÄRSKAKA recept Ca 24 bitar Supersaftiga och goda blåbärsrutor som …

0

DIABETESBRÖD DIABETESLIMPA RECEPT

Diabetesbröd, diabeteslimpa, bröd för diabetiker, bröd med lite kolhydrater i. Diabetesbröd/diabeteslimpa. Bröd för bland annat diabetiker. Vissa tycker det är fel att kalla ett bröd för diabetesbröd, men det var det första jag googlade på när min 12-årige son fick diabetes typ 1 för några månader sedan. Vi tycker det är lättare att hålla hans …

3

Lax i ugn recept

Lax i ugn! Lax bakad i ugn är en klassisk favorit som hela familjen älskar. Lax i ugn är mycket enkelt att tillaga, man kryddar den och sedan sköter den sig helt själv i ugnen. Tillaga lax i ugn på så låg värme som möjligt så blir den extremt saftig och fullkomligt faller sönder och smälter …

0

krabbelurer recept

RECEPT: KRABBELURER Ett toppenrecept på Krabbelurer som ger de allra pösigaste, godaste Krabbelurerna. Krabbelurer kan ätas till frukost, lunch och mellis eller tas med på utflykten. Krabbelurer är allra godast nygräddade, men funkar att äta kalla också. Servera gärna med sylt eller färska bär och vispgrädde. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook …

0

Odla gurkor

Så lyckas du med att odla gurka! ODLA GURKOR Mina gurkor växer så det knakar. Odla gurkor är så himla kul! I våras sådde jag ett litet frö och nu växer stora gurkor på plantan. Så fascinerande och kul. Och jag har inte gjort speciellt mycket för att de ska växa så bra. De kräver …

0

BAKPULVERFRALLOR RECEPT

BAKPULVERFRALLOR RECEPT – Snabba, lättbakade bakpulverfrallor som man enkelt slänger ihop när man vill ha nybakat bröd till frukost. Och de här bakpyulverfrallorna innehåller bara 4 ingredienser! Bakpulverfrallor är ett väl beprövat recept som alltid blir lika gott. Ingredienserna till bakpulverfrallor har man nästan alltid hemma. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka …

0

kladdkaka recept

Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …

5

Jordgubbspaj recept

Jordgubbspaj – en superläcker jordgubbspaj som är ett favoritrecept som varmt rekommenderas. Om man vill att jordgubbspajens smultäcke blir knäckiga så tillsätter man 2 msk sirap i degen (läs ingredienslistan). Jag älskar denna jordgubbspaj! Jordgubbspaj recept ca 12 bitar ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska ½ dl strösocker (eller mer om du önskar) 1 …

0

Kanellängd recept

Kanellängd – en klassisk vetelängd fylld med smör, socker och kanel. En kanellängd är alltid uppskattad och ljuvligt god att bjuda på! Och den här kanellängden är lika god som en färdigköpt på konditori, eller nej, den är ännu godare! KANELLÄNGD 2 st 50 g jäst 150 g smör 6 dl mjölk, fingervarm 2 krm …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x