
Kan man baka kanelbullar utan vetemjöl (utan gluen)? – JA, men då krävs en viktig ingrediens; FiberHusk.
FiberHusk suger upp vätska och gör att degen håller ihop och kan kavlas som en vanlig deg när man bakar med glutenfria mjölsorter som t ex mandelmjöl, kokosmjöl, havremjöl & glutenfri mix.
Kanelbullarna blir otroligt saftiga, goda och är ännu enklare och snabbare att baka än vanliga kanelbullar. Jag och hela min familj som smakat bullarna älskar dem! Mums!
De här bullarna MÅSTE ni testa, såååå himla läckra! Och välj själv om du vill baka med strösocker eller sötningsmedel. Om du vill hålla nere på kolhydraterna väljer du sötningsmedel, då blir bullarna perfekta för t ex diabetiker och andra som vill äta lite kolhydrater.
Kanelbullar utan mjöl (med FIBERHUSK)
14 st
4 ägg
1/2 dl FiberHusk
1/2 dl strösocker (eller 1/2 dl sötningsmedel)
1 dl mjölk (eller 1/2 dl vispgrädde + 1/2 dl vatten)
1 tsk kardemumma
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl (eller havremjöl)
2 tsk bakpulver
Fyllning
75 g smör
1/2 dl strösocker (eller sötningsmedel)
1 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga.
2. Vispa ner FIBERHUSK i äggen.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en deg.
4. Rulla degen till en boll och låt den vila i 10 min.
5. Kavla ut degen till en rektangel mellan två bakplåtspapper.
6. Drag bort och lossa båda bakplåtspapprena, men låt degen ligga kvar på det undre.
7. Mosa ihop smör, socker och kanel och bred ut det på degen.
8. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i 14 bitar.
9. Lägg bullbitarna i bullformar.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 min.