TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
En mycket enkel rätt att tillaga och kycklingen blir extra saftig när den tillagas i den låga ugnsvärmen. Servera med ris, pasta, potatis eller bulgur och en fräsch sallad.
Kyckling i sås i ugn
4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
curry och/eller chiliflakes
Sås
3 dl vispgrädde (eller 2 dl vispgrädde + 1 dl mjölk)
2 msk kycklingfond (eller 1 tärning kycklingbuljong)
1 vitlöksklyfta
färsk basilika eller timjan
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader. Salta, peppra och strö över curry eller chiliflakes på kycklingfiléerna.
- Värm upp en stekpanna och ringla i olja. Stek en gyllenbrun yta på kycklingfiléerna (de ska inte genomstekas, bara bli bruna på ytan).
3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll över vispgrädde, kycklingfond och pressad vitlök. Strö över färsk basilika eller timjan.
4. Grädda kyckling längst ner i ugnen i 30–40 min eller tills de är genomstekta. De steks på låg värme för att då blir kycklingen fantastiskt saftig.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)