Att göra blomkålsbiffar är väldigt enkelt. De är så himla goda, vegetariska och kan ätas ihop med en sallad och t ex tzatziki, ajvar relish eller guacamole. Eller ät dem som tillbehör till någon maträtt du gillar.
Du kan använda ett färsk blomkålshuvud eller köpa fryst blomkål som får tina.
Blomkålsbiffar
Ca 4 personer
1 kg blomkål
5 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
stek i olja
(Smaksätt gärna biffarna med t ex med curry, chiliflakes, vitlök)
(Tillsätt gärna färska kryddor i smeten, t ex basilika, timjan, färsk spenat)
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa sönder blomkålen i en knivmixer. (Om du inte har någon mixer kan man riva blomkålen på ett rivjärn, lite mer jobb, men det funkar. Blanda sedan ihop allt ordenligt med en elvisp).
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.
3. Klicka ut biffar i en varm stekpanna med olja i botten. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida tills de får en gyllenbrun färg.
Servera gärna med t ex guacamole, tzatziki, ajvar och en fräsch sallad.
Busenkelt och gott👍
Ser supergott ut!!
Kan man byta ut vetemjölet mot mandelmjöl?