Banankaka upp-och-ner. En oerhört saftig, ljuvligt god kaka med bananer i toppen. Perfekt att bjuda på till fikat! Ät kakan som den är eller servera med en klick vispgrädde som blir det extra gott!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Banankaka upp-och-ner
12 bitar
Botten i formen
2 bananer
4 msk farinsocker (eller en blandning av 4 msk strösocker och 1 tsk kanel)
Smet
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg bananerna i botten på formen.
3. Strö farinsocker över bananbitarna (eller socker- och kanel blandat).
4. Ställ formen mitt i ugnen i 3–5 minuter tills sockret smälter lite på bananen. Ta ut formen och sänk värmen till 180 grader.
5. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver och vispa lite till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
6. Häll smeten över bananerna i formen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 minuter. Pudra över florsocker före servering.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!