Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas mjuka kakor

Vit kladdkaka

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök.

Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, hackad choklad eller 200 g mörk, hackad choklad. Eller släng lite frysta hallon eller blåbär på toppen före gräddning.

Vit kladdkaka

12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smakrikt pastarecept från vår resa till Parma

Artikeln är ett annonssamarbete med Barilla   Allt om mat har tillsammans med Barilla rest till Parma – staden som är full av parmesanost, parmaskinka och pasta. Med oss hem fick vi ett riktigt smarrigt pastarecept som passar perfekt i höst: Ravioli med spenat- och pumpafyllning! Bland ståtliga byggnader, folkfyllda piazzor och trånga vindlande gränder …

0

Hastbullar med äppelmos

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …

4

Baguettelimpor

Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han …

0

Rostad müsli

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK! JULGODIS SAFFRANSBULLAR SAFFRANSKAKOR PEPPARKAKOR JULDESSERTER MJUKA KAKOR PAJ CHEESECAKE JULBRÖD JA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL! Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som …

0

Panerad fisk

Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar. Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m. Panerad fisk 600–800 …

0

Franska frallor

Franska frallor – supergoda, lättgjorda frallor med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte! Går bra att frysa in! Om du vill göra dem mindre kan du göra 20 stycken istället för 12 stora. Gräddningstiden blir då någon minut kortare. Franska frallor 12 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 …

1

Köttfärspanna med ägg

Köttfärspanna med ägg. En läcker, lyxig köttfärssås med pocherade ägg mitt i köttfärssåsen. Riktigt läcker, ser inbjudande ut och är magiskt gott! En perfekt vardagsrätt som kan ätas till ris, pasta eller potatis. KÖTTFÄRSPANNA MED ÄGG 1 stekpanna fylld med köttfärssås 6 ägg GÖR SÅ HÄR 1.  Gör en sats köttfärsås – recept på min …

0

Moccamuffins

Kärleksmums, snoddas, moccarutor, tv-kaka, ja kärt barn har många namn. De här muffinsarna är som moccarutor eller kärleksmums men i muffinsform. Sååå galet goda! De består av saftiga chokladmuffins med ett härligt täcke av chokladglasyr och kokos. Moccamuffins Ca 20 st 4 ägg
 3 dl strösocker
 1 msk vaniljsocker
 ¾ dl kakao
 2 ½ tsk bakpulver
 150 …

0

Klassiska rågsiktskakor

Rågsiktskakor är ett mycket populärt köpebröd, men det är mycket godare att baka det själv. Och billigare. Det här receptet är ett väl beprövat recept som man alltid lyckas med om man följer receptet. KLASSISKA RÅGSIKTSKAKOR 4 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt ½ dl ljus …

1

Flingsaltpotatis i ugn

Flingsalt på klyftpotatisen ger en härlig sälta. Smula gärna sönder saltet mellan tummen och fingrarna när du strör. Denna potatis är mycket enkel och ljuvligt god och passar alla sorters kött, kyckling, lax, grytor med mera. Kan serveras  både till vardags och fest! Flingsaltpotatis i ugn Tips! Blanda oljan med 2 pressade vitlöksklyftor och ringla …

0

Nyttig fruktglass

Nyttig, krämig, supergod glass som är gjord på frukt och mjölk! Den innehåller inga onyttigheter alls. Den frysta frukten och mjölk mixas ihop till en krämig glass i en hushållsmaskin med knivar. Tips på frukt man kan göra glass av (alla frukt ska vara fryst): äpple, apelsin, vattenmelon, honungsmelon, nektarin, hallon, blåbär m m. Nyttig …

0

5 magiskt goda efterrätter med avokado

Artikeln är ett annonssammarbete med ICA Nice cream, chokladmousse eller en paletas? Avokado funkar utmärkt som efterrätt! Här kan du frossa i 5 supersmarriga desserter där avokadon har huvudrollen. 1. Chokladmousse med en tvist När suget efter en enkel och lyxig efterrätt slår till är den här chokladmoussen perfekt. Honung, dadlar, kakao och avokado blandas …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x