Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

SIRAPSBRÖD I PAJFORM

472 röster


BAKA BRÖD I PAJFORM
Ett brytbröd som blir oerhört saftigt och gott. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick.

Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degen jäsa övertäckta i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar så kan du njuta av nygräddat bröd till frukost. Ta fram bröden ur kylen när du sätter på ugnen. Du kan hoppa över jäsningen under punkt 1 om du kalljäser degen över natten.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SIRAPSBRÖD I PAJFORM

8 st

25 g jäst
4 dl mjölk (eller vatten), fingervarm
50 g smör, rumsvarmt

1 dl sirap, ljus eller mörk
1 tsk salt
9–10 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, sirpa, salt och rågsikt. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter, gärna i maskin (knåda för hand är kladdigt med denna deg, men funkar det med). Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Rulla degen i vetemjöl och forma den till en boll. 

3. Tryck ut degen till en platta i en pajform, klädd med ett bakplåtspapper. Mjöla händerna.

4. Dela degen i 10–12 bitar med en degskrapa eller kniv.

6. Låt brödet jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt det svalna i formen.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
5 månader sedan

Bästa brödet jag bakat och pensionärerna där jag jobbar älskar det. Brukar göra dubbel sats och göra i långpanna sedan gör jag rutor istället för trekanter.
Har även testat att ta torrjäst och blanda med mjölet och sedan resten av ingredienserna. Funkar kanon.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

JORDGUBBSTÅRTA

Himmelskt god jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde och härliga tårtbottnar som är mycket enkla att baka! Självklart kan du byta ut fyllningen och dekoreringen mot dina favoriter! JORDGUBBSTÅRTA Ca 15 bitar Botten3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 dl mjölk Fyllning2 dl jordgubbssylt (eller vaniljkräm, valfri sylt eller mosade bär)2 dl ovispad vispgrädde1–2 dl mosade …

0

BANANBRÖD utan mjöl

Nyttigt bananbröd. Ett supergott matbröd utan vetemjöl, istället är det bakat på mixade havregryn (havremjöl). Bananen ger brödet en lätt, härlig sötma, men inte för mycket. Supergott till frukost, mellis eller på en utflykt. Skiva gärna upp brödet och frys in i skivor. Tips! Mixa 7 dl havregryn till 6 dl havremjöl eller köp färdigt …

0

Fröknäcke

FRÖKNÄCKE – ett knaprigt knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott.  FiberhuskDet går att baka fröknäcket utan fiberhusk, men då kan brödet bli lite skörare och gå sönder lättare. Men lika gott i …

0

Rulltårtstårta

Rulltårtstårta – en underbar, lättbakad tårta som passar att bjuda på till alla kalas, till fika eller som dessert efter en god middag. Så gott och enkelt! Tips! Sylten/fyllningen kan bytas ut mot vaniljkräm, äppelmos, mosad banan, mosade bär, Nutella eller vad man själv önskar. Rulltårtstårta Ca 12 bitar 3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk …

1

Bärkaka

Fantastiskt god och lättgjord kaka som kan serveras som efterrätt, fika eller ta med den på picknicken. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! …

0

Mums mums

Mums-mums, gräddbullar, skumbollar – kärt barn har många namn. Ljuvligt goda är de och går bra att frysa in. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Mums-mums 20–30 st beroende på storlek 4 ½ dl strösocker¾ dl florsocker1 äggvita1 ½ dl vatten, kallt1 ½ msk gelatinpulver1 ½ dl vatten, kokhett  …

0

NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS Ca 9 …

2

Hallonpaj

Drömgod, lyxig hallonpaj med frasig smulbotten och krämig, ljuvlig hallonfyllning. Lätt att baka och du kommer garanterat älska den! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! Hallonpaj Ca 12 bitar Pajbotten125 g smör3 dl vetemjöl1 dl strösocker1/2 …

0

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! …

1

Lyssna på BookBeat 1 månad gratis

Reklam för BookBeat. Lyssna på BookBeat 1 månad gratis – KLICKA HÄR! Lyssna på BookBeat 1 månad gratis – KLICKA HÄR! Jag lyssnar på BookBeat så fort jag får tillfälle; när jag bakar, lagar mat, är ute och promenerar, springer, solar, dammsuger, åker bil, ligger i soffan och i sängen innan jag ska sova! Det …

0

Kesofrallor med havremjöl

NYTTIGA KESOFRALLOR MED HAVREMJÖL. Baka bröd utan vetemjöl. Keso, havremjöl och ägg är grunden i dessa otroligt saftiga och goda bröd. Och de behöver inte jäsa. Mycket enkla att baka! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kesofrallor med havremjöl Ca 14 st 11 dl …

0

Pestolax i ugn

Pestolax i ugn är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Maträtten tar bara några minuter att förbereda och sedan rakt in i ugnen där den sköter sig helt själv. Servera med ris, bulgur, pressad potatis, potatismos och citron. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x