LÄTT ATT BAKA En oerhört saftig & god frukostlimpa! Sesamfröna på toppen ger en mycket god, härlig smak. De kan bytas ut mot vallmofrön
Pensling
Om man penslar brödet med mjölk får ytan en brunare färg än om man penslar med vatten. Det beror på att mjölk innehåller fett och det ger brödet en mörkare gräddning.
[caption id="attachment_49059" align="" width="215"]Baka enkla limpan i papper – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Här finns fler recept på limpor!
1 st25 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 tsk salt 2 msk rapsolja 4 dl rågsikt ca 3–4 dl vetemjölGarnering
mjölk (eller vatten)
sesamfrönGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.
4. Pensla limpan med mjölk (eller vatten).
5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.
[caption id="attachment_48819" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_49045" align="" width="860"] 2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_49046" align="" width="860"] 3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.[/caption]
[caption id="attachment_49048" align="" width="860"] 5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_49049" align="" width="860"] 6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.[/caption]
Müslifilmjölkslimpa som är superenkel att baka och den håller sig saftig i flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Brödet innehåller bikarbonat och ingen jäst vilket innebär att den inte behöver jäsa. Degen tar några minuter och röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Superenkelt och smidigt! Tips! Rosta egen nyttig müsli …
Jag är väldigt förtjust i detta brödrecept. Limporna blir fantastiskt luftiga, saftiga och goda. Ett tips är att skiva upp limporna och frysa in dem i skivor. Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! Limpor på plåt 4 st 75 g jäst (1 1/2 paket)10 dl vatten, fingervarmt (eller mjölk)2 dl farinsocker …