Bloggar Lindas matbröd Lindas små bröd

15-minuters frallor i pajform

39 röster

Baka ljuvligt goda frallor på bara 15 minuter. Degen behöver varken knådas eller jäsa! Ett mycket lättbakat bröd som är sååå himla gott! Lite frasiga på ytan och ett otroligt mjukt, saftigt innanmäte. Perfekt när man vill äta nybakat bröd snabbt!

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

15-minuters frallor i pajform

9 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 9 bitar.

3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på i en pajform, klädd med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl och gör några hål i frallorna med ett sugrör eller något annat runt köksverktyg.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna innan du skär dem itu.

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

HÅLKAKA I SPRINGFORM

Brödet blir extremt saftigt, fluffigt och gott när det gräddas i springformen! Hålet i mitten är viktigt för att brödet ska jäsa och gräddas jämnt och bra i ugnen. Ett riktigt favoritbröd som ni måste baka! Om man vill ha frön på i degen eller på toppen av brödet går det jättebra! HÅLKAKA I SPRINGFORM …

0

PLÅTMAT – lax och ugnspotatis

Laga mat allt-i-ett. All mat tillagas på samma ugnsplåt. Så himla smart, enkelt och smidigt. Lägg allt på en och samma plåt och gör något annat medan maten tillagas. Servera gärna med en god filsås (klicka till receptet här!) Remouladsås – klicka till receptet här här! Skolans kalla fisksås – klicka till receptet här! Här hittar …

0

Köttfärsås sambal oelek

En kryddig, ljuvligt god köttfärssås med sambal oelek! En extra smakrik och god köttfärssås som är magiskt god! Den här älskad av hela min familj, även barnen! Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad. Tips! Baka frallor med havregryn och servera till …

0

Nicecream – nyttig bananglass

Gör nyttig, krämig glass av banan, jordgubbar och mjölk – så himla gott och en glass man kan äta hur mycket som helst av! Mums! Tips! Gör Nicecream med mango – klicka till receptet här! Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här! Tips! Baka nyttiga frallor med havregryn istället för vetemjöl! …

0

LANTBRÖDSFRALLOR

Fantastiskt goda, mjuka och saftiga frallor som varmt rekommenderas att baka. Ränderna på ytan gör dem extra snygga. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina dem till frukost! Går bra att frysa in! Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka …

0

Chokladkaka med chokladganache

En chokladpåsktårta som är makalöst god! Den mjuka, supersaftiga chokladbottnen är lätt kladdig i mitten och täckt med en härlig chokladganache. Den är helt perfekt att bjuda på i påsk! Reklam för Anthon Berg Chokladkaka med chokladganache 12 bitar  150 g smör200 g mörk choklad2 1/2 dl strösocker4 ägg1 krm salt2 dl vetemjöl Chokladganache2 1/2 …

0

Lätt kladdig citronkaka

En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk!  Reklam för Anthon Berg Lätt kladdig citronkaka 12 bitar 1 citron rivet skal + pressad citronsaft200 g smör1 krm salt1 msk vaniljsocker3 dl strösocker3 ägg3 dl vetemjöl Garnering2 dl vispgräddeMandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon …

0

LIMPOR I PAPPER

Mjukaste, godaste bröden jag ätit på länge! Limporna blir så vansinnigt saftiga och goda! De här limporna gör succé! Favoritbröd! Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här! Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! LIMPOR I PAPPER 2 st 8 dl vatten, fingervarmt50 g jäst 1/2 dl rapsolja eller 50 g smör, …

0

Smashed potatoes pie / krossad potatis paj

Krossad potatis paj. Bottnen består av krossad potatis och fyllningen av en härlig, klassisk pajfyllning. Självklart kan man fylla pajen med vilka grönsaker eller proteiner som man vill. Tips! Servera nybakade baguetter till pajen – klicka till receptet här! Potatisbotten:5 stora potatisar (eller flera små)saltolja Äggfyllning:3 ägg3 dl mjölksaltsvartpeppar2 dl riven ost Fyllning:broccolicocktailtomatkyckling (eller skinka eller …

0

Mörk sirapslimpa

En lättbakad, supersaftig limpa som inte behöver jäsa. Den innehåller bara 5 ingredienser och är väldigt enkelt att göra! Ett favoritbröd som är makalöst gott! Bikarbonaten kan bytas ut till 1 msk bakpulver, men resultatet blir inte exakt detsamma. Men det blir gott och bra, men på ett annat sätt! 😊 Bikarbonat är mer koncentrerat …

0

Lindas frallor

LINDAS FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Bröden blir allra mjukast om de bakas på mjölk, men vatten funkar också men då blir bröden lite rustikare i konsistensen. Tips! Tillsätt 1 dl mörk eller ljus sirap …

0

Rutiga sesamfrallor

Mjuka, saftiga och fantastiskt goda frallor med sesamfrön på toppen. Självklart kan man baka bröden utan frön om man vill det eller byta ut sesamfröna till vallmofrön eller solroskärnor. Bröden går bra att frysa in. RUTIGA FRALLOR 16 st 50 g jäst6 dl vatten2 tsk salt1/2 dl rapsolja13–15 dl vetemjöl Garnering1 dl naturell yoghurtsesamfrön (ljusa …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x