Smulpaj utan socker och vetemjöl, med hallon och blåbär. Ljuvligt god och innehåller färre kolhydrater och är en nyttigare paj, men självklart lika god som en vanlig paj! Ett riktigt toppenrecept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Smulpaj utan socker och vetemjöl
500 g bär
1–2 msk potatismjöl
1/2 dl Use like sugar eller sötströ
Smuldeg
150 g smör
1 dl Use like sugar eller sötströ
4 dl havregryn
1/2 tsk flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bären i en pajform. Strö över potatismjöl och Use like sugar (eller sötströ). Rör om försiktigt.
2. Smuldeg: Mosa ihop smör och Use like sugar (eller sötströ) i en bunke. Tillsätt havregryn och flingsalt och nyp ihop allt till en smuldeg.
3. Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min. Servera med vispgrädde eller vaniljsås.