Nyttiga kokosbollar helt utan tillsatt socker – istället innehåller de dadlar som ger en söt, god smak! De är underbart goda och man kan inte tro att de inte innehåller något tillsatt socker. Även mina barn gillar dem utan att ens reflektera över att de innehåller dadlar istället för socker. Ett perfekt, nyttigt snacks om man vill minska på sockret.
[caption id="attachment_43446" align="" width="215"]Nyttigt müslibräck – ljuvligt gott! Klicka här för recept![/caption]
Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker
Ca 15 st10–12 dadlar2 ½ dl havregryn
1 ½ msk kakao
1 dl kokos
25 g sötmandel, hackad (kan uteslutas)
½ dl kokosolja
1 nypa salt
3–4 msk kaffe (halva mängden kan bytas ut mot vatten för mindre kaffesmak)Garnering
kokos (eller hackad sötmandel)GÖR SÅ HÄR1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos (eller hackad sötmandel). Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
[caption id="attachment_43421" align="" width="860"] 1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_43422" align="" width="860"] 2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.[/caption]
[caption id="attachment_43423" align="" width="860"] 3. Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.[/caption]
[caption id="attachment_43424" align="" width="860"] 4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos (eller hackad sötmandel). Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.[/caption]
Nyttigt Kesobröd! Supergott, mycket lättbakat bröd som bakas helt utan mjöl. Det blir oerhört saftigt och bakas ut direkt på plåten. Ingen jäsning eller knådning utan man rör bara ihop smeten och brer ut den på ett bakplåtspapper, på en plåt. Enkelt, gott och nyttigt! Kesobröd utan mjöl Ca 15 bitar 500 g Keso 4 …